Türk Tabipleri Birliği 62. Büyük Kongresi Sonuçlandı

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 62. Büyük Kongresi, 30 Haziran - 1 Temmuz 2012 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı. Kongreye TTB delegelerinin yanı sıra sendika, oda ve siyasi parti temsilcileri katılım gösterdi.

Ankara'daki Kongrenin Divan Başkanlığını Prof. Dr. Raşit Tükel yaparken, açılış konuşmasını TTB Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu yaptı. Bilaloğlu, konuşmasında sağlık alanında yaşanan yıkıma, esnek güvencesiz istihdama, siyasi gündeme, KESK tutuklamalarına, Roboski katliamına kadar birçok önemli konuya vurgu yaptı ve mücadeleden vazgeçilmeyeceğinin altını çizdi.

Bilaloğlu’nun ardından KESK Genel Başkanı Lami Özgen, SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, Devrimci Sağlık İş Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Başkanı Erol Ekici, TKP MK Üyesi Erhan Nalçacı, ÖDP MYK Üyesi Önder İşleyen, Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da kürsüde yaptıkları konuşmalarında AKP’nin yıkım politikalarına karşı mücadeleye devam edilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

1 Temmuz Pazar günü AKP, MHP ve BBP'ye yakınlığıyla bilinen Türkiye Hekim Platformu, ulusalcı çizgideki Hekimlerin Güçbirliği ve çağdaş hekimlerden oluşan Etkin Demokratik TTB Grubu olmak üzere üç listenin katıldığı ve 405 delegenin oy kullandığı seçimleri Etkin Demokratik TTB Grubu açık farkla kazanarak Merkez Konsey Yönetimini devraldı.

Etkin Demokratik Türk Tabipleri Birliği Hareketi Eylül 2001’de kuruldu. Kuruldukları günden beri TTB çatısı altında demokratik, laik, bağımsız bir ülkede barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamayı, sağlık hizmetlerinin sunumunda ve geliştirilmesinde insanı temel almayı, herkese eşit, ulaşılabilir ve nitelikli sağlık hizmetlerini, tüm toplumu kapsayan kamucu-eşitlikçi bir sağlık sistemini, iyi ve onurlu hekimlik değerlerini, hekimlerin mesleki, özlük hakları için etkin mücadeleyi, birinci basamak sağlık hizmetleri ve koruyucu hekimliğe öncelik verilmesini, ülke gereksinimlerine uygun ve nitelikli tıp eğitimini savunan grup, aynı zamanda siyasi gündemin de yakından takipçisi ve müdahili oldu. Sağlık alanında örgütledikleri geniş katılımlı eylemlerde sendika ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte hareket ederek sağlıkta neoliberal dönüşüme karşı mücadeleyi güçlendiren Etkin Demokratik TTB grubu hekimleri, geçtiğimiz dönem de TTB Merkez Konseyini Eriş Bilaloğlu ve Feride Aksu Tanık önderliğinde başarıyla yürütmüştü.

(soL-Haber Merkezi)