Türk-İş'ten dünya sendikalarına çağrı

Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, dünya sendikalarını gelecek yıl 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için İstanbul'a davet etti.

soL (HABER MERKEZİ) Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, başta Avrupa olmak üzere dünyadaki tüm sendikaları gelecek yıl 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için İstanbul'a davet etti. Belçika'nın Brüksel kentinde gerçekleştirilen Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) İcra Kurulu'na katılan Türkel, burada yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ta yaşanan olaylara ve Türkiye'deki çalışma hayatına ilişkin standartlara vurgu yaptı.

1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesi ve Taksim'de kutlanmasına ilişkin taleplerinin gerekçelerini anlatan Türkel, bu yılki 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan olaylar karşısında uluslararası alanda sendikalardan yeterli desteği alamadıklarına değindi. Türkel başta Avrupa olmak üzere dünyanın diğer bölgelerindeki sendikaları gelecek yıl 1 Mayıs kutlamaları için İstanbul'a davet etti.
Türkel, resmi tatil ilan edilmiş bir 1 Mayıs'ta, tüm ülkelerden gelecek işçilere ve işçi temsilcilerine Taksim Meydanı'nda yapılacak kutlama için ev sahipliği yapmak istediklerini belirtti.

Türk-İş'in bu daveti, uluslararası platforumda Türkiye'deki sendikaları temsilen insiyatif alma girişimi olarak da değerlendiriliyor.