Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu'ndan grev çağrısı

Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu Gezi Parkı eylemleriyle ilgili bir açıklama yayınlayarak grev çağrısı yaptı.

Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu Gezi Parkı eylemleriyle ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada AKP hükümetinin saldırgan tutumunun eleştirilerek, "Başta konfederasyonumuz Türk-İş olmak üzere diğer işçi ve memur konfederasyonlarını, sınıf sendikacılığı yapmak iddiası ile ortaya çıkan Sendikal Güç Birliği Platformunu bu devlet terörü karşısında tavır almaya, polis terörüne seyirci kalmamaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

'Grev' çağrısı ile son bulan açıklama şöyle:

Taksim Gezi Parkında başlayıp tüm Türkiye'ye yayılan halk direnişine karşı polis terörü devam ediyor. Dün akşam saatlerinde başlayan polis saldırısı İstanbul'un çeşitli ilçelerinde sürürken, olaylarda yüzlerce kişinin yaralandığı, onlarcasının da gözaltına alındığı ifade edilmektedir. Olaylarda bir çok gazeteci de polisin bu saldırısından nasibini almıştır. Polis halkın doğru bilgi almasının ötesinde bir çabası olmayan gazetecilere yönelikte saldırılarda bulunmuş, gazetecileri plastik mermilerle, gaz bombalarıyla yaralamıştır. Bazı gazetecilerin görüntüleri polis tarafından silinerek gerçeklerin kamuoyuna duyurulması engellenmiştir.

Gezi Parkındaki ağaçların kesilmesine karşı başlayıp ve ülkedeki baskıcı otoriter yapının terk edilmesi, demokratikleşme, insan hak ve özgürlüklerine saygı duyulması talepleriyle birleşen halk hareketi karşısında hükümetin saldırgan tutumu devam ediyor.

AKP Hükümetinin 'Kendisi gibi olmayan, kendisi gibi düşünmeyen' insanları yok etme saldırısına dönüşen Taksim olaylarında, Başbakanın açıklamaları da halk arasındaki gerilimi tırmandırmanın ötesine gitmemektedir.

Ülkenin dört bir yanında halk sokaklara çıkıp taleplerini haykırırken maalesef sendikalar bu süreci sahiplenme konusunda eksik kalmıştır. Halkın taleplerini sahiplenmeden imtina eden konfederosyanlar patron örgütleriyle birlikte açıklama yapıp "Ekonominin bozulmamasını" istemektedirler.

Bizler Türk-İş'e bağlı sendikaların İstanbul Şubeleri olarak, başta konfederasyonumuz Türk-İş olmak üzere diğer işçi ve memur konfederasyonlarını, sınıf sendikacılığı yapmak iddiası ile ortaya çıkan Sendikal Güç Birliği Platformunu bu devlet terörü karşısında tavır almaya, polis terörüne seyirci kalmamaya çağırıyoruz. Sendikaların böylesine kitleselleşen ve demokrasi isteyen halkın mücadelesinin içerisinde olmaması kabul edilemezdir.

Konfederasyonları ve sendika merkezlerini iş yerlerinde Pazartesi gününden itibaren GREV yapmaya, grev kararı alan sendikalar ile ortak hareket etmeye davet ediyoruz.

Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu

(Belediye-İş İstanbul Şubeleri, Yol-İş 1 No'lu Şube, Deri-İş Tuzla Şubesi, Haber-İş 1 No'lu Şube, Tez Koop-İş İstanbul Şubeleri, Basın-İş İstanbul Şubesi, TGS İstanbul Şubesi, TÜMTİS İstanbul Şubesi, Petrol-İş İstanbul Şubeleri, Selüloz-İş İstanbul Şubesi)

(soL-Haber Merkezi)