Türk-İş: Başbakanın restini görürüz

Başbakan Erdoğan’ın “Greve gideceklerse buyursunlar gitsinler” dediği Türk-İş, “Eğer bu bir restse, biz bu resti de görürüz” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varamayan hükümetle Türk-İş arasındaki gerginlik sürüyor. Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sakarya İl kongresinde greve hazırlanan işçiler için "Kusura bakmasınlar, greve gideceklerse buyursunlar gitsinler" demişti.

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, bugün Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi. Kumlu, "Henüz ilgili bakanla görüşmelerimiz sürerken, Başbakan'dan gelen 'vermiyorum, greve git' yaklaşımı eğer bir restse biz bu resti de görürüz. Ama Başbakan'ın yaklaşımı talihsiz bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım kamu işçisinde kızgınlık ve öfkeye neden olmuştur. Başbakan bu yaklaşımıyla 'çalışanları enflasyona ezdirmiyoruz' söylemini kendi kendine tekzip etmiştir. Çünkü bizi sadece hakkımızı, yani enflasyondan doğan kayıplarımızın telafisini istiyoruz" dedi.

"Grev en son silah"
Mustafa Kumlu'nun sözleri, tüm sürece rağmen AKP hükümetiyle arayı sıcak tutmaya dönük ifadelere de sahipti. Kumlu "Biz kayıplarımız karşılandığı koşullarda Başbakan'ın verdiği ücret zammına imza atmaya hazırız. Bizim için grev her zaman en son kullanacağımız silahtır. Biz her zaman toplu iş sözleşmelerinin masa başında bitirilmesini isteriz" diyerek, grevden kaçınmaya çalıştıklarını vurguladı.