Türk-iş, 56 yıldır "taraf" olmamış!

Kuruluşunun 56. yılı nedeniyle Türk-İş tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Türk-İş'in toplumsal kamplaşmalarda "taraf" olmadığının altı ısrarla çizildi.

soL(HABER MERKEZİ) Türk-İş'in kuruluşunun 56. yıl dönümü nedeniyle Türk-İş Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Türk-İş'in, kurulduğu günden bu yana, temsil ettiği kesimin ve emeği ile geçinen herkesin hak ve özgürlüklerini koruma ve geliştirme mücadelesi verdiği" bildirildi. "Türk-İş'in", "kurulduğu günden bu yana kimden gelirse gelsin, toplumsal karmaşaya ve kardeş kavgasına zemin hazırlayan her türlü yaklaşıma şiddetle karşı çıktığı, yaratılmak istenen kamplaşmalarda taraf olmamak için azami hassasiyeti gösterdiği' vurgulandı.

"Türk-İş'in temsil ettiği kitlenin ve çalışanların hak ve çıkarlarını korumak için birçok onurlu mücadeleye imza attığına" da değinilen açıklamada, konfederasyonun altını çizdiği "tarafsızlık" ilkesi ile sendikal mücadeleyi birlikte ele alması dikkat çekti.

AKP'ye mesafe mi?
Açıklamada, Türk-İş'in, "siyasetin sorun yaratma değil sorun çözme sanatı olduğu gerçeğinden hareket ettiği", ve "siyasetteki 'Ben yaptım oldu' yaklaşımının ve gergin üslubunun ülkeye verdiği zararın farkında olduğu" dile getirildi. "56 yıllık geçmişinde gerilim politikasının, sahibine de yarar getirmeyeceği konusunda gerekli uyarıları defalarca yapan Türk-İş, hükümetlere halkın ihtiyaçlarına cevap veren uygulamalar önermiş, bu konuda ısrarlı olmuştur" ifadelerine yer verildi. Üstü kapalı biçimde AKP'yi işaret eden açıklamalar, AKP ile yakınlığı bilinen konfederasyon yönetiminin, hükümet ile mesafeli görünme çabasının yansıması diğer yandan emekçi dostu görülmesi olarak yorumlandı.