Tüpraş işçisinden, işverene uyarı

Tüpraş İzmit Rafinerisi’nde vardiya sistemi değiştirilince işçiler uyarı eylemi yaptı. Eylem ses getirdi ve işveren görüşme kapısını açmak zorunda kaldı.

soL (HABER MERKEZİ) Koç Grubu'na bağlı Tüpraş'ta, işverenin tek taraflı olarak vardiya sistemini değiştirmesi üzerine işçiler sabah saatlerinde uyarı eylemi yaptı. Vardiya sisteminin yerine tek taraflı olarak, numaralı vardiya sistemine geçirilmesi ve performansa dayalı çalışma esasının getirilmesine tepki gösteren işçiler 08.00 vardiyasında işbaşı yapmadı. Kapının önünde bekleyiş sürerken, gece vardiyasında çalışanlar da değişiklik yapılana kadar rafineriden çıkmadılar.

İşyeri Baştemsilcisi İsmail Yurt, yaklaşık 1000 işçinin katıldığı eylemle ilgili açıklama yaparken, "İşveren son zamanlarda vardiya çalışmalarında oynamalar yapıyor. Tüm uyarılara rağmen bunda devam edince biz de sendika olarak kendilerine bir uyarı eylemi yaptık" dedi.

Yurt, 2,5 saat süren eylem sonrasında Petrol-İş Sendikası Genel Merkezi ile yaptığı görüşmeler sonrası çalışanları toplayıp yeni bir açıklama yaptı. Yurt, "İş bırakma eylemimiz amacına ulaşmıştır. Genel merkezimizde işveren ve sendika yöneticilerimiz bir araya gelecek. Bundan sonra bu tür uygulamalar devam ederse eylemlerimiz daha ağır olacak" diye konuştu. Tüpraş çalışanları, bunun üzerine işbaşı yaptı.