TÜDEF'ten zamlara sessiz kalmama çağrısı

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, son gerçekleştirilen yüzde 18'lik doğalgaz zammını yargıya taşıyacaklarını açıklarken, sorunlara sahip çıkma çağrısı yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Doğalgazda en son yapılan zamla ilgili Ankara'da Yüksel Caddesinde TÜDEF tarafından yapılan basın açıklamasında konuşan Ali Çetin AKP hükümetinin Nisan ayında niyet mektubu ile IMF'ye enerji planını sunduğunu ve onay aldığını, bu planda elektriğe ve doğal gaza yılda 3 kez otomatik zam yapılacağının taahhüt edildiğini vurguladı.

"BOTAŞ'ın gerekçesi sahte"
Dolar kuru düşerken, işçilik maliyetleri artmazken ve doğalgaz alış fiyatlarında değişiklik yokken doğalgaz zammının anlamsız olduğunu kaydeden Çetin, "BOTAŞ alış maliyetlerini ve kar oranını açıklamalıdır. Bu maliyetler açıklandığında BOTAŞ'ın artış gerekçesinin sahte olduğu ortaya çıkacaktır'' dedi.

Doğalgaz kullanımında kamu yararı var
Doğalgaz kullanımında kamu yararının gözetilmesi gerektiğine dikkat çeken Çetin, 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu'nun ilgili maddesinde doğal gazın kaliteli, sürekli, ucuz rekabete dayalı esaslar çerçevesinde tüketicinin kullanımına sunulması gerektiğini söyledi. Doğal gazın kamusal bir hizmet olduğunu belirten Çetin, kamusal hizmet veren kuruluşların çalışmalarında öncelikli amacın kar olmaması, kamu yararının gözetilmesi gerektiğini vurguladı.

''Seyirci olmayın, sorunlara sahip çıkın''
Yapılan zamların son olmadığını ifade eden Çetin, zamları kamuoyunun dikkatinin başka alanlarda odaklandığı günlerde ilan edenlerin ve milli maçlardaki galibiyetin ertesi günü zam ilanı yapanların , bu kez yine amaçlarını örtmek için doğal gazın en az kullanıldığı ve insanların tatilde olduğu zamanı seçtiklerini ifade etti. Çetin, TÜDEF olarak söz konusu ''haksız, keyfi, fahiş'' zammı yargıya taşıyacaklarını bildirdi. Çetin sorunlara sahip çıkma çağrısı yaptı.