TTB, TÖK ve SES’ten tutuklu sağlık öğrencilerine destek

TTB, TÖK ve SES İzmir’de yaptıkları ortak basın açıklamasında tutuklu sağlık öğrencilerine dikkat çekilerek sağlık hakları mücadelesine devam edileceği belirtildi.

Dün İzmir’de tutuklu sağlık öğrencilerine dayanışma kartı gönderen TTB ve SES üyelerinden oluşan bir grup tutuklu sağlık öğrencileriyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

TTB Merkez Konseyi, TTB-TÖK ve SES İzmir Şubesi tarafından yapılan ortak açıklamada, 6 Haziran 2012 tarihinde Türkiye'nin çeşitli illerinde çoğunluğu tıp fakültesi öğrencisi, TTB Tıp Öğrencileri Kolu ve SES Öğrenci Komisyonu üyesi olan, çok sayıda üniversite öğrencisinin gözaltına alındığının hatırlatılarak, 13 tıp ve sağlık öğrencisinin dört ayı aşkın süredir tutuklu olduklarına değinildi.

Tutuklu öğrencilere sorgulanmaları sırasında 13 Mart sağlık mitingine neden katıldıkları, Halk Sağlığı stajlarında neden sağlık taraması yaptıkları, bir öğrenci kulübü olan HASAT etkinliklerinde ne aradıkları gibi soruların yöneltildiğinin belirtildiği açıklamada, sağlıkta dönüşüme, adaletsizliğe, yağmaya dur diyenlerin tehlike altında olduklarına belirtildi.

Tutuklu öğrencilere selam gönderilen açıklamada, sağlık hakları mücadelesinin ve iyi hekimlik değerlerine sahip çıkılmasına devam edildiği belirtildi.

(soL - Haber Merkezi)