TRT Ankara Radyosu müdürü sendika odasına hırsız gibi girdi

Ankara Radyosu yönetimine vekaleten atanan Arif Koyuncu, radyo binası içindeki Haber-Sen temsilcilik odasını boşaltmak için, kapıyı çilingirle açtırıp gizlice odayı boşalttırdı.

Haber-Sen'in hazırladığı iki programı yayından kaldırmasıyla ve sendika temsilciliğinin bulunduğu odanın boşaltılmasına karar vermesiyle gündeme gelen TRT Ankara Radyosu Müdürü Arif Koyuncu, bugün sendika temsilcilerinin KESK duruşmasıyla ilgili basın açıklamasında olduğu sırada çilingir kullanarak odayı boşalttırdı.

Daha önce yapılan duyuruda sendikanın temsilcilik odasının bugün saat 10.00'da boşaltılacağı bildiriliyordu. Saat 10.30'a kadar odada bekleyen sendika yöneticileri ve üyeleri, radyo yönetiminden gelen kimse olmayınca, Ankara Adliyesi önüne geçip KESK duruşması için düzenlenen eyleme katıldılar.

Haber-Sen üye ve yöneticilerinin saat 10.35'te Ankara Radyosu'ndan ayrılmasından hemen sonra Radyo Müdür Yardımcısı İpek Dereli, Radyo Program Müdürü Erol Dönmez, Alım Satım ve İkmal Müdürü Kahraman Kargı, Radyo Sosyal İşler Müdürü Özden Kınık, Radyo İdari İşler Müdürü Yaşar Bulut, Radyo Muhasebe Müdürü Nedim Güzel, Radyo İşletme Müdürü Yusuf Yıldırım, Savunma ve Güvenlik Şefi Mahmut Asan, Teknik Müdürü Nazım Bütün, yanlarında bir çilingir ile birlikte, sendika yöneticileri ve temsilcilerine haber vermeden temsilcilik odasının kilidini açıp eşyalarını dışarı çıkardılar.

Saat 11.30 civarında, Haber-Sen üye ve yöneticileri sendikal faaliyetlerde bulunmak üzere yeniden radyo binasına döndüğünde, temsilcilik odasının kapısının çilingir marifetiyle açtırıldığını, içeride sendikaya ait bulunan eşya ve evrakın dışarıya çıkartıldığını, bir bölümünün ise başka bir odanın kapısının önüne yığılmış olduğunu, bir kısmının da oda içerisine kapı açık vaziyette bırakıldığını görmüşlerdir.

Haber-Sen tarafından yapılan basın duyurusunda gelişmeler aktarıldıktan sonra şu ifadelere yer veriliyor:

"Ankara Radyosu Müdürü Arif Koyuncu ve yukarıda isimlerini saydığımız yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

Baskıcılarla hukuk önünde hesaplaşacağız.

TRT yönetiminin hukuksuzluğuna karşı hukuki, fiili ve meşru mücadelemizi sürdüreceğiz

Haber-Sen
Merkez Yönetim Kurulu"

(soL-Haber Merkezi)