Trafikte işçi katliamı: 24 saatte 3'üncü işçi otobüsü kazası!

Ermenek'teki maden işçilerinin dramı yetmiyormuş gibi, işçiler yollarda da ardı ardına can veriyor. Maraş ve Isparta'da işçi taşıyan otobüslerin kaza yapmasının ardından bu defa da Denizli'de işçi taşıyan iki otobüs çarpıştı, 7 kişi yaralandı. 24 saatlik bilanço 15 ölü, 4'ü ağır 60 yaralıyı buldu.

Son 24 saatte işçi taşıyan araçların karıştığı üç farklı kaza meydana geldi.

Son kaza Denizli'de yaşandı. İki sokağın kesişiminde bir minibüsün tekstil işçilerini taşıyan servis minibüsüyle çarpıştığı kazada, 7 kişi hafif yaralandı.

Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında, Anafartalar Mahallesi 2152 Sokak ile 2179 Sokak köşesinde meydana geldi. 2179 Sokak'tan gelen, içinde iki kişinin bulunduğu Nurettin Irmak yönetimindeki 26 KD 938 plakalı minibüs, 2152 Sokak'tan ilerleyen, içinde tekstil işçilerinin bulunduğu 32 yaşındaki Ahmet Deniz yönetimindeki 20 AS 189 plakalı servis minibüsüne yandan çarptı. Savrulan servis minibüsü, kaldırıma devrildi.

Kazada devrilen minibüste, işçilerin de aralarında bulunduğu 7 kişi yaralandı. Çağrılan 112 Acil Yardım ekipleri yaralıları ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Isparta'da ölü sayısı 15'e çıktı
Bu sabah Isparta'nın Yalvaç İlçesi’nden elma bahçesinde çalışan işçileri Gelendost’a götüren minibüs şarampole yuvarlandı. Kazada 15 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı.

Isparta'daki kazanın ardından işçi yakınları olayı anlattı:

Dün akşam da Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde, termik santralde çalışan mühendis ve işçileri taşıyan midibüs devrildi. Kazada 4'ü ağır 23 çalışan yaralandı.