TOKİ şantiyelerinde sömürü devam ediyor

TOKİ'ye bağlı Aydın Nazilli yurt binası şantiyesinde çalışan inşaat işçileri 2 aydır ücretlerini alamıyor. Ordu’nun Ünye ilçesinden Nazilliye gurbete gelen işçiler iş bıraktıkları için son 3 gündür şantiyede kendilerine yemek verilmediğini ve aç kaldıklarını söylüyorlar.

(soL - Haber Merkezi) TOKİ şantiyelerinde işçiler hem zor koşullarda çalışıyor hem de ücretlerini alamıyor. Aydın Nazilli'de yurt inşaatında çalışan işçiler yaşadıklarına tepki gösterirken, konuya ilişkin İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği ile mücadele başlattılar.

İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

TOKİ'ye bağlı Aydın Nazilli yurt binası şantiyesinde çalışan inşaat işçileri 2 aydır ücretlerini alamıyorlar. Ücretlerini alamadıkları için iş bırakan inşaat işçileri derneğimizin Nazilli şubesiyle bağlantıya geçerek gerekli adımların atılmasını talep ettiler.

TOKİ nin 11.780.000 TL ye ihaleyle iş verdiği RG İnşaat Enerji Ltd. Şti birden fazla taşerona iş vererek yurt inşaatını yapıyor. Atalay İnşaat adlı taşeronda çalışan 30 işçinin 2 aylık alacakları verilmemesine rağmen RG İnşaat TOKİ den hak edişlerini almaya devam ediyor.

Ordu’nun Ünye ilçesinden Nazilliye gurbete gelen işçiler iş bıraktıkları için son 3 gündür şantiyede kendilerine yemek verilmediğini ve ücretleri verilmediği için aç kaldıklarını söylüyorlar.

Doğrudan Başbakanlığa bağlı olan TOKİ şantiyelerinde iş kazaları, iş cinayetleri ve hak gaspları kural haline gelmiş durumda.

İhaleyle iş veren TOKİ'yi , ihaleyi alan RG İnşaatı ve taşeron olarak çalışan Atalay İnşaatı uyarıyoruz. Emek hırsızlığına son verin, işçilerin ücretlerini derhal ödeyin.

Derneğimiz konunun takipçisidir. Emek hırsızlığına sessiz kalmayacağız.

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ DERNEĞİ
TEL: 0534 600 70 75
http://www.facebook.com/ins.iscileri