TOGO işçileri direnişlerini mağazaya taşıdı: "TOGO yönetimi mücadelemizi tanımak zorunda"

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan TOGO işçileri, sendikalı çalışma haklarını almak için direnişe devam ediyor. Mücadelelerine Ankara’daki TOGO mağazaları önünde devam etmeye karar veren TOGO işçileri, bugün Atatürk Bulvarı’nda oturma eylemi yaptılar.

Türk-İş’e bağlı Deri-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle geçtiğimiz Mayıs ayında işten çıkarılan TOGO Ayakkabı işçileri bugün Atatürk Bulvarı’ndaki TOGO mağazası önünde oturma eylemi yaptılar. Eskişehir Yolu üzerindeki TOGO ayakkabı fabrikasının önünde sendikalı çalışma haklarını elde ederek işe geri alınmak için 30 Nisan’dan bu yana iş saatleri boyunca bekleme eylemi yapan TOGO işçileri, bundan böyle TOGO mağazaları önünde de eylem yapacaklarını belirttiler.

Eskişehir Yolu’ndaki TOGO fabrikasında üretimin durdurulmasına karar veren ve işçilere fason üretim yapacağını duyuran TOGO yönetiminin suç işlediğini dile getiren TOGO işçileri, TOGO'da ayakkabı üretimine on yıllardır emek verdiklerini ve fason üretimin sağlıksız ve kalitesiz olduğunu ifade ettiler. TOGO yönetiminin sendikalı işçileri işten çıkardıktan sonra kayıt dışı işçi istihdam ederek üretime devam etmeye çalıştığını söyleyen işçiler, direnişlerinin TOGO yönetimini zora soktuğunu ve TOGO'nun sendikayı fabrikaya sokmamak için üretimi durdurduğunu dile getiriyorlar.

Deri–İş Sendikası örgütlenme uzmanı Engin Çelik, TOGO yönetiminin fabrikada üretimi durdurup fason üretim yapma kararına karşın TOGO mağazaları önünde direnişe devam edeceklerini söyledi. “Fabrikada 47 gündür üretim yapılmıyor ancak Ankara’da hala satışa devam eden altı tane TOGO mağazası var. TOGO müşterilerine ulaşacağız, sesimizi duyuracağız. Bakalım TOGO, mağazalarını da kapatmayı göze alabilir mi” diyen Çelik, “TOGO tarafından fason üretim yaptırılan atölyelerdeki işçileri de örgütleriz. Fabrika nereye giderse orada olacağız” sözleriyle TOGO işçilerinin sendikalı çalışma haklarını alabilmek için sonuna dek mücadele vereceklerinin altını çizdi.

TOGO işçileri yarın 18.00’de Atatürk Bulvarı üzerindeki TOGO mağazası önünde buluşarak İzmir Caddesi’ndeki TOGO mağazasına yürüyeceklerini duyurdular. TOGO işçilerinin mücadelesinin işçilere ve emekçilere dayatılan kölece çalışma şartlarına karşı çıkışın sembolü olduğunu ifade eden işçiler, grev yaptıkları gerekçesiyle işten çıkarılan THY işçilerinin mücadelesine destek olduklarını, yarın akşam gerçekleştirecekleri eylemde THY emekçilerinin de sesini duyuracaklarını açıkladılar.

(soL – Ankara)