"TOFAŞ'ın krizi işçiye"

Türkiye Komünist Partisi tarafından Bursa’da düzenlenen basın toplantısında sermayenin krizi fırsata çevirdiği ifade edilerek TOFAŞ’ın bu süreçte tarihinin en büyük kârını ettiği belirtildi.

soL (Bursa) Türkiye Komünist Partisi ve Yurtsever Cephe Bursa Örgütleri bir basın toplantısı düzenleyerek, krizin faturasının emekçilere ve işçilere çıkarıldığı bir dönemde patronların krizi nasıl fırsata dönüştürüldüğünü, TOFAŞ örneğiyle anlatıldı. Basın toplantısına TKP Merkez Komite Üyesi Mehmet Yavuzkan ve Yurtsever Cephe İşçi Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan Savaş katıldı.

Mehmet Yavuzkan, "ülkemiz sadece ekonomik olarak değil, siyasal, sosyal ve kültürel olarak toplumsal dokuları çözücü ve yıkıcı bir kriz yaşamaktadır. Başbakan Erdoğan "küresel boyutta gerçekleşen krizin kaçınılmaz olarak ülkemizi etkileyeceğini söylerken kasıtlıdır. Ülkemizi daha da etkisine alacak kriz, Türkiye'nin AB ve ABD emperyalizmine bağımlılığıyla açıklanabilir bir krizdir. Emperyalizme bağımlı olmayan bir bağımsız ve onurlu bir Türkiye'nin krizden söz etmesi mümkün değildir" dedi. "Bu krizde kârlar patronlar lehine özelleşirken, krizin ortaya çıkardığı zararın toplumun en geniş emekçi kesimlerine yayılmakta olduğunu" belirten Yavuzkan, "önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlere yaklaşırken AKP karşıtlığını hedef alan, toplumun emekçi kesimlerinde seçenek olmaya çalışan ve emekçilere de hedef gösteren bir çalışma yürüteceğiz" dedi.

Yurtsever Cephe İşçi Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan Savaş, "Başbakan Erdoğan'ın dünya üzerinde ABD'de başlayan ve oradan Avrupa'ya yayılan ve sonrada Türkiye'ye teğet geçtiğini iddia etmesine rağmen, Türkiye'yi ciddi biçimde etkileyen ekonomik krizin ilk günlerinde ifade ettiği krizden fırsatlar çıkarma bakış açısının son derece geçerli olduğu ve değişik örneklerinin Bursa'da yaşandığı günlerin içinden geçiyoruz" dedi. "Krizin emekçiler için yarattığı 'fırsat'ın, işsiz kalma, aşsız kalma ve yapılan zamlarla boğuşma fırsatları olduğunu" söyleyen Savaş, "krizin patronlar için fırsatının ne demek olduğu bugün basın ve kamuoyuyla paylaşacağımız TOFAŞ örneği ile görülecektir" dedi. Savaş, basın toplantısının sonunda Yurtsever Cephe İşçi Birliği'nin TOFAŞ ile ilgili bildirisini okudu.