TMMOB'dan Van için çağrı

TMMOB tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından dayanışma amacıyla ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gidecek bir komisyon kurulduğunu duyururken, bütün üyelerini örgütümüz aracılığı ile Van halkı ile dayanışmaya çağırdı.

Yapılan açıklama şöyle:

"Van`da meydana gelen depremin ardından depremden sağ kurtulanların ihtiyacı olan çadır, battaniye, giysi için TMMOB tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Van’a yardım etmek isteyenler EMO Ankara Şubesi’ne ve İnşaat Mühendisleri Odası`na dağıtım kolaylığı açısından aynı cins malzemeleri aynı paket içerisine koyarak getirebilirler. Toplanan malzemeler TMMOB Ankara İKK tarafından bu ile gönderilecek.

İletişim bilgileri aşağıda yer almaktadır

EMO Ankara Şubesi (Necatibey Caddesi No:102/3 Maltepe-Ankara)
Telefon:+90 312 2314474
e-posta: [email protected]

Ömürhan Soysal (EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Yazman Üyesi): 0 536 818 43 86

Oktay Dursun (EMO Ankara Şubesi Örgütlenme Sekreteri): 0 532 510 92 59

Murat Küçükarslan (EMO Ankara Şubesi Sempozyum Sekreteri): 0 533 601 59 23

İnşaat Mühendisleri Odası (Necatibey Caddesi No:57 Maltepe-Ankara)
Telefon: +90 312 294 30 00
e-posta: [email protected]

Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi (Eğitim Merkezi) (Sümer 2 Sokak No:36/1-A Ankara)

TMMOB Van`a gidiyor

TMMOB, depremin ardından dayanışma amacıyla ve incelemelerde bulunmak üzere Van`a gidiyor. TMMOB Yönetim Kurulu, oda başkanları ve uzman hocalardan oluşan 30 kişilik heyet yarın Van`da olacak. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB örgütlülüğüne gönderdiği mesajla, bütün üyeleri Van halkı ile dayanışmaya çağırdı. Mesajda, "TMMOB`nin Van halkıyla dayanışma için yapacağı çalışmalar Van İl Koordinasyon Kurulumuz ve TMMOB Genel Sekreterliği üzerinden yürütülecek. Bütün İl/İlçe Koordinasyon Kurullarımıza, Odalarımıza, Şubelerimize büyük görev düşüyor` denildi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı tarafından 24 Ekim 2011 tarihinde Elektrik Mühendisleri Odası da dahil olmak üzere tüm örgüte gönderilen yazıda, yaşanan felakete ilişkin şu değerlendirmeye yer verildi:"Bir deprem bölgesi olan ülkemizde dün de Van‘da 7,2 büyüklüğündeki depremle yıkıldık. Depremde hayatını kaybeden tüm insanlarımızın ailelerine, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Deprem sonrası görüntüler, TMMOB‘nin her fırsatta ifade ettiği yapı denetim sistemi, imar yasaları, kent ve yerel yönetimlerle ilgili mevzuattaki eksiklikleri, yanlışlıkları bir kez daha gözler önüne serdi. Kimse bize yaşananların "takdiri ilahi" olduğunu söylemesin. Deprem bir doğa olayı ama yaşanan bizim ülkemizde maalesef bir afet. Bu da insana değer vermeyen politikaların bir sonucu."Ancak bugün bunları konuşma zamanı değil. Bugün dayanışma zamanı, bugün görev zamanı. Bugün bu görevi yerine getirme zamanı" diyen Soğancı, deprem bölgesinde öncelikle dayanışma için ve ayrıca incelemelerde bulunmak üzere 30 kişilik bir heyetin yarın Van‘da olacağını kaydetti.

Soğancı‘nın örgüte gönderdiği yazıda, Van halkıyla dayanışma çağrısı yapılırken, TMMOB üzerinden gerçekleştirilecek dayanışmaya ilişkin organizasyon da şöyle anlatıldı:"TMMOB`nin Van halkıyla dayanışma için yapacağı çalışmalar Van İl Koordinasyon Kurulumuz ve TMMOB Genel Sekreterliği üzerinden yürütülecek. Bütün İl/İlçe Koordinasyon Kurullarımıza, Odalarımıza, Şubelerimize büyük görev düşüyor. İKK`larımız ve Odalarımız her türlü yardım ve destek için Van İKK ve TMMOB Sekreterliği ile iletişime geçmelidirler.

TMMOB, bütün üyelerini örgütümüz aracılığı ile Van halkı ile dayanışmaya çağırıyor.

Her türlü yardımı Şube ve Oda merkezlerimize ulaştırabilirsiniz. Bölgede gerekli olan ihtiyaçları Van İl Koordinasyon Kurulumuzdan öğrenebilirsiniz.

TMMOB Örgütlülüğünün Van halkıyla her türlü dayanışmayı yapacağına inancımız tamdır.

Haydi dayanışmaya."

Mesajda iletişim için gerekli bilgilere de yer verildi:

TMMOB Genel Sekreterliği: 0312 418 12 75/ 0533 747 98 96/ 0533 747 98 97

Van İKK Sekreteri Şemsettin Bakır: 0532 232 40 97

Ziraat Mühendisleri Odası Van Şube Başkanı Necip Altunli: 0505 776 69 95