TMMOB'dan hükümete "Tuzla" tepkisi

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, Tuzla tersanelerinde yaşanmaya devam eden ölümlerin, AKP iktidarının yaşananlara ilgisizliğinden kaynakladığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) TMMOB Başkanı Soğancı, Tuzla tersanelerinde yaşanan ölümlü kazalarla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Soğancı, açıklamasında "Dünyada farelerin bile kobay olarak kullanılması belli kurallara bağlıyken, bir tersane çalışanları hiçbir bilimsel kurala uymayacak şekilde kobay olarak kullanıldı. 3 kişinin ölümüyle, 15 kişinin yaralanması ile sonuçlanan bu olaya nasıl kaza diyebiliriz?" dedi.

Tuzla tersanelerinde son bir yıl içinde yaşanan işçi ölümlerinin "kaza" olarak görülemeyeceğini vurgulayan Soğancı, AKP İktidarını Tuzla'yı ihmal etmekle suçladı.

TMMOB Başkanı Soğancı işçi sağlığı ve iş güvenliğini ayaklar altına almasına siyasal iktidar bugüne kadar kulaklarını tıkamıştır dedi. Açıklamada "Tuzla Tersaneleri ile ilgili 8 ay önce DİSK/Limter-İş Sendikası, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul İşçi Sağlığı Enstitüsü tarafından hazırlanan raporda, kazaların önlenebilmesi için yapılması gerekenler sıralanmasına rağmen, Siyasal İktidar bugüne kadar bu cinayetlerin önlenebilmesi için hiçbir tedbir almamıştır" diyen Soğancı "Tuzla'da bilimin ve tekniğin ışığında, işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarının tümüyle hakim kılındığı" bir çalışma modelinin hayata geçirilmesi için siyasal iktidarı göreve çağırdı.