TKP'den 122 gündür direnişte olan Süreyyapaşa işçilerine destek ziyareti

Süreyyapaşa Hastanesi önünde 122 gündür direnişte olan Dev Sağlık İş üyesi işçilerine TKP Maltepe İlçe Örgütü bir destek ziyareti gerçekleştirdi.

Geçmiş dönem alacaklarını yok sayan ibranameyi imzalamadıkları gerekçesiyle işten atılan DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık İş üyesi işçilerin hastane önünde açtıkları direniş çadırına TKP Maltepe tarafından bir destek ziyareti gerçekleştirildi.

“Süreyyapaşa işçisi kazanacak”, “Boyun eğmeyen sağlık emekçilerinin yanındayız”, “Yaşasın sınıf dayanışması” yazan dövizlerle Süreyyapaşa Hastanesi C Blok önünde açılan direniş çadırına yürüyen ilçe üyelerini burada direnişte olan işçiler “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarıyla karşıladı.

Devrimci Sağlık İş sendikası adına söz alan Salih Öz, kuralsızlığın kural olduğu taşeron sistemde işçilerin hak gaspları, işten atılmaları ve kötü koşullarda güvencesiz çalıştırıldığını belirterek emekçilerin hedef tahtasına oturtulduğunu söyledi.Kamu Hastane Birlikleri uygulamasıyla hastanelerin Hastane İşletmelerine devşirildiğine dikkat çeken Öz, amacının “kar” olarak belirlendiği bu işletmelerin yüklendiği misyonla faturayı yine emekçilere keseceğinin altını çizdi.Hastane birliklerinin yüklendiği misyonla tersi bir durum gerçekleşmesiyle, bu işletmelerde çalışan işçilerin geleceğinin karanlıkta kalacağına işaret eden Öz, Süreyyapaşa Hastanesi’nde 45 işçinin işten çıkarılacağına dair bir duyum aldıklarını aktardı.Her geçen süre zarfında işçilerin, emekçilerin çalışma alanlarının bir cehenneme çevrildiğini belirten Öz, bu saldırılara karşı direniş çadırlarında mücadelelerini sürdüreceklerini ve sınıf dostlarının da desteğiyle zafere ulaşma yönündeki umudu büyüteceğini belirtti.

"Hak mücadelesi sosyalist iktidarla nihayete erdirilmeli"
Daha sonra TKP Maltepe İlçe Örgütü adına söz alan Ünal Bayav, uluslararası sermayenin Türkiye temsilcisi olan AKP’nin saldırılarıyla sınıf siyasetinin daha da keskinleştiği özellikle şu sıralarda, saldırılara ve baskılara boyun eğmeyen işçilerin yanında olmak ve bu baskılara papuç bırakmamak gerektiğini söyledi. Bayav, işçilerin haklarından vazgeçmek zorunda bırakıldıkları ibranameyi imzalamamakla özünde geleceklerinden, alınterlerinin haklı kazanımlarından taviz vermediklerini belirtti. Bayav, hak mücadelelerinin ilk etapta mevzi kaybetmemek adına kritik önemde olduğuna dikkat çekerken, verilen bu sınıf savaşımının ancak siyasi olarak ‘Sosyalist iktidar’ gibi bir hedefle nihayete erdirildiğinde gerçekten kökten çözümün mümkün olacağının altını çizdi.

Bayav, son olarak, direnen, alınterine sahip çıkan, hakkını isteyen tüm emekçilerin yanlarında sonuna kadar olacaklarını ve burjuvazinin saldırılarına aynı safta sınıf savaşı ve sosyalist bir düzen umuduyla birlikte göğüsleyeceklerini söyledi.

Ziyaret karşılıklı sohbet ve konuşmaların ardından atılan “Direne direne kazanacağız”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganlarıyla sona erdi.

Ne olmuştu?
Dev Sağlık İş’e üye işçiler 10 yıldır çalıştıkları Süreyyapaşa Hastanesi’nde taşeron firmanın “…giden şirketten tüm alacaklarımı aldım.” yazılı hukuksuz ibranameyi imzalamadıkları gerekçesiyle işten atılmıştı. Direniş boyunca İl sağlık Müdürlüğü yetkililerinin de dahil olduğu görüşmelerin tamamında işçilerin haklılığına vurgu yapılırken, işe iade edileceklerine dair sözlü taahhütler verilmesine rağmen hala hastane yetkilileri ve İl sağlık Müdürlüğü somut bir adım atmadı.

Hastana bahçesi C Blok önünde direniş çadırı açan işçilerin direnişi bugün 121.gününe girerken, yarın saat 11.30’da hastane içindeki Havuzbaşı’nda kitlesel bir basın açıklaması yapacak olan işçiler tüm emek dostlarını eylemlerine destek olmaya çağırdı.

(soL - Maltepe)