TKP Ordu Adayı'na faşist saldırı

29 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında, tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da “Amerikancılığı, karanlığı ve piyasacılığı durdurun” çağrısı yapan TKP üyelerine faşistler saldırdı.

soL (Ordu) Yerel seçim çalışması kapsamında dün, TKP Belediye Başkan Adayı H. Hakan Gazioğlu ile birlikte bildiri dağıtan TKP üyelerine faşistler saldırdı. "Komünistler burada bildiri dağıtamaz" diyerek saldırıya geçen faşistler, TKP Ordu Belediye Başkan Adayı H. Hakan Gazioğlu'nu darp ettiler. Saldırıda Gazioğlu'nun el parmakları kırıldı.

Sonrasında saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere karakola giden Gazioğlu ve TKP'liler karakolda bulundukları sırada, dışarı çıkan sivil bir polisi Gazioğlu'na benzeten faşistler, karakolun önünde bu kez linç girişiminde bulunarak sivil polise saldırıp burnunu kırdılar. Bu arada, Ordu TKP İl binasının önünde toplanan kalabalık bir grup faşist İsmail Türüt'ün "Plan yapmayın plan" şarkısı eşliğinde parti binasını abluka altına aldı.

Saldırı sonrası bir açıklama yapan H. Hakan Gazioğlu, Ordu'da sosyalizm propagandasının engellenemeyeceğini, "Amerikancılığı, karanlığı ve piyasacılığı durdurun" çağrısından rahatsız olanlara geçit vermeyeceklerini ve seçim çalışmalarını kesintisiz olarak sürdüreceklerini belirtti.