TKP 9. kongresini topluyor

Türkiye Komünist Partisi Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, partinin bir süredir devam eden kongre hazırlıklarında en önemi uğrağa gelindiği ve 1 Şubat'ta Türkiye Konferansı'nın toplanacağı açıklandı. Kongre süreci, 8 Şubat'ta sona erecek.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Komünist Partisi (TKP) bir çağrı yayınlayarak, 9. Kongre'sini toplayacağını dostlarına duyurdu.

"Toplumumuzun derin bir çözülmeyle yüz yüze olduğu, Cumhuriyet'in bağımsızlık, laiklik ve egemenlik vasıflarını bütünüyle yitirmenin eşiğinde olduğu, büyük yıkımın sonunda ülkenin herkesten önce emekçilerin üzerine çökeceğinin görüldüğü bir evrede, komünistler görevlerinin bilincindedir" ifadesine yer verilen açıklamada, TKP'nin önemli kararlar almak üzere toplandığı belirtildi.
TKP Merkez Komitesi imzalı açıklamaya göre, 9. Kongre, TKP Programı'nın yenilenen "Giriş" bölümüne, parti tüzüğüne ve çalışma ilkelerine son halini verecek 'Kapitalizmin krizi derinleşirken TKP'nin devrimci görevleri' belgesini onaylayacak ve TKP'nin merkezi kurullarını belirleyecek.
"Çarşafsız, çuvalsız, çetesiz, krizsiz bir Türkiye" için herkesi, özellikle gençleri göreve çağıran duyuruda, 8 Şubat'ta yapılacak kongre öncesinde, "9. Kongre Türkiye Konferansı"nın 1 Şubat 2009 günü toplanacağı açıklandı.