THY'deki hak arama eylemi ihanet eylemiymiş...

Havayolunda grev yasağına karşı hakkını arayan 305 işçiyi işten çıkaran THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, işçilerin hakkını aramasını “ihanet eylemi” olarak tanımladı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda bir yandan THY’nin yaptığı 11 milyar TL’lik cirodan bahsederken diğer yandan ise işçilerin hak arama eylemini ihanet eylemi olarak tanımladı.

“THY milli gururmuş”
AKP’nin grev yasağına karşı iş bırakan havayolu emekçilerinin eyleminin kanunsuz olduğunu vurgulayan Topçu, eylemin 10 yıllık çalışma süresinin en talihsiz olayı olduğunu söyledi.

İşçilerin tabi ki ekmek kazanmak için çalıştığını ama THY’de bir de “milli gururun” bulunduğunu vurgulayan Topçu, eylemin ardından uçaklardan birine çalışanların fotoğraflarını koymasının işçilere ne kadar değer verdiklerini gösterdiğini ileri sürdü.

“İhanet eylemi”
İşçilerin eylemine ilişkin açıklamada bulunan Topçu şu sözleri dile getirdi:

“Fakat bu son eylemde THY’nin uluslararası imajına ve hareketine zarar verecek bir eyleme kalkışıldı. İhanet eylemi olarak ben bunu adlandırıyorum. Biz bütün arkadaşları uyardık bak sendikalar kanunu, şu maddelerine göre yaparsanız bu kanuni bir eylem değildir. Eylem böyle olmaz.”

(soL - Haber Merkezi)