THY'de uçaklar duracak!

THY’de Kaptan Pilot Bahadır Altan’ın iş akdine son verilmesi kararına tepkiler artıyor. Pilotlar “bir gün uçmama” kararı aldı.

soL (HABER MERKEZİ) Şirket yöneticilerinin, cezaya, tayine, işten çıkarmalara dayalı, çalışanları yok sayan uygulamalarda son olarak Altan'ın iş akdinin feshedilmesi sonucu THY'de örgütlü Hava-İş Sendikası bir gün uçmama kararı aldı.

Hava-İş'in açıklamasında, "Uçuş ekipleri uygulama kesin tarihi önümüzdeki en kısa süre içerisinde bir gün önce duyurulmak kaydıyla, yukarıdaki belgelerle yasal güvence altına alınmış kendini uçuşa uygun hissetmediğinde uçmama yükümlülüğü kuralını uygulayarak göreve gelmeyecektir" denildi.

Uçmama kararının çok kısa bir zaman içerisinde, hatta birkaç gün içerisinde olmasının planlandığı öğrenildi. Söz konusu karar geçtiğimiz hafta boyunca gelişmelerden son derece rahatsız olan uçuş ekibi üyeleriyle yüz yüze görüşülerek, onların fikir, görüş ve taleplerini alarak yetkili kurullardaki değerlendirmeler neticesinde alındığı vurgulandı.

Hava-İş sendikası ayrıca Uçuş İşletme Temsilcisi olan Altan'ın geçen yıl şirketi grev kapısından döndüren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde çok aktif bir rol üstlenmesi nedeniyle iş akdi feshinin gerçekleştiği endişelerini dile getiriyor.