Tez Koop İş TESCO KİPA’da toplu sözleşme yetkisi aldı

Tez Koop İş Sendikası 2003 yılından bu yaba örgütlenme mücadelesi verdiği TESCO KİPA'da toplu iş sözleşmesi hakkını elde etti.

Tez Koop İş Sendikası, 2003 yılından bu yana örgütlenme mücadelesi yürüttüğü TESCO KİPA’da Yargıtay kararıyla toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini aldı. Yargı kararını duyuran sendika önümüzdeki günlerde toplu iş sözleşmesi sürecinin başlayacağını açıklayarak TESCO KİPA’daki emekçileri örgütlenmeye çağırdı.

Sendikanın 2010 yılında toplu iş sözleşmesi yapmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurması ve işverenin bu duruma itiraz etmesiyle başlayan yargı süreci Yargıtay kararıyla emekçiler lehine sonuçlanmış oldu. Daha önce de yerel mahkeme sendikayı haklı bulmuş, bunun üzerine TESCO KİPA Yargıtay’a gitmişti.

Tez Koop İş Sendikası toplu sözleşme yetkisini almasının ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Şimdi yeni bir mücadele dönemi olan TESCO KİPA işçilerinin daha iyi şartlarda yaşamını sürdürmesinin aracı olacak Toplu İş Sözleşme süreci başlıyor.

Toplu iş sözleşme masasında, haklarımızı savunmak ve geliştirmek üzere bugün dünden daha çok birlikte olmaya ihtiyacımız var. Daha başarılı, daha güçlü olmak için TESCO KİPA’da çalışan işçi arkadaşlarımızı üye olmaya ve aramıza katılmaya davet ediyoruz.”

(soL - Haber Merkezi)