Tersanecilerin sözcüsü bakan olursa

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "işçilerin ölümünden tersanecilerin rahatsız olmadığını düşünmeyin" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tuzla Tersaneleri'nde yaşanan işçi ölümlerine ilişkin, "Bir iş kazası olduğunda, işçi kardeşimiz hayatını kaybettiğinde veya yaralandığında, hiç kimse düşünmesin ki bu tersanelerimizi, tersanecilerimizi rahatsız etmiyor. Bir ölümle, tersanelerdeki herkes ölüyor" dedi.

"Yetişmiş insan yetersizliği var"
Türk Loydu Gezi Teknesi CE Belgesi'nin veriliş töreninde konuşma yapan Yıldırım, son beş yılda denizcilik sektöründe Türkiye'nin önemli gelişmeler sağladığını söyledi. Tersanelerde işçi ölümleriyle ilgili olarak, bakanlıkların ve kurumların gerekli özeni göstermeye devam ettiğini ileri süren Bakan, sektörün son yıllarda gösterdiği büyümeyle birlikte, yetişmiş insan kaynağının yetersizliğinin ortaya çıktığını savundu. "İş kazalarını önlemenin alternatifinin, tersaneleri kapatmak olmaması gerektiğini" ileri süren Yıldırım, "bu, adeta eğitimde ya da adalette işlerin iyi gitmediğinde, okulların ya da mahkemelerin kapatılması gibi bir düşünceye benzer. Bu da mümkün değildir" dedi.

"Gemi Yapım Meslek Liseleri açılacak"
Personel yetiştirmek için 1970-80'li yıllardaki Türk gemi inşaatının belkemiğini oluşturan Gemi Yapım Meslek Liseleri'nin benzerlerini açmaya karar verdiklerini bildiren Yıldırım, bu liselerin Tuzla ya da Yalova'da açılacağını söyledi. Yıldırım, "Türk denizciliğini, başını almış giderken, iş kazalarıyla zan altında tutmak haksızlıktır" diyerek, tedbirleri alan bir hükümetin bulunduğunu ileri sürdü.