"Tersane işçisi kabadayılıkla sindirilemez"

Limter-İş Sendikası Başkanı Cem Dinç’e yönelik patron saldırısı Torgem Tersanesi önünde protesto edildi.

Kenan Torlak’a ait Torgem Tersanesi taşeronu Yet Denizcilik’te işten çıkarılan işçilerin 3 aylık ücretlerinin ödenmemesi ve Limter-İş Genel Başkanı Cem Dinç’in geçtiğimiz günlerde görüşme yapmak için gittiği şirkette Torlak ve adamları tarafından saldırıya uğraması dün protesto edildi.

DİSK’e bağlı Limter-İş tarafından dün saat 12.30’da Torgem tersanesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan sendikanın genel sekreteri Kanber Saygılı, tersanede kriz bahanesiyle işten çıkarılan işçilerin üç aylık ücretlerinin ödenmediğini belirtti.

Saygılı “Patronlar bizi açlığa yokluluğa mahkûm etmekle yetinmiyor, onlar susmamız örgütlenmemiz, hakkımızı savunmamamız içinde bize saldırıyorlar. Sendikamızın Genel başkanı Cem Dinç Torgem tersanesi patronuyla görüşmeye gitti. Amacımız sorunlarımızı konuşarak çözmekti. Oysa Torgem tersanesi patronu ve korumaları başkanımıza sözlü ve fiziki olarak saldırmış, çözümsüzlükte diretmişlerdir. Bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Direnişimizle bu saldırıyı yanıtlayacağız. Torgem Tersanesi patronu sendikamızdan ve genel başkanımızdan derhal özür dilemelidir” diye konuştu.

Basın açıklamasına katılan Limter İş Genel Başkanı Cem Dinç de, Torgem patronu Kenan Torlak’ın “tam da kendisine uygun bir davranış sergilediğini” söyledi. Dinç, “Kabadayılıkla bizleri sindireceklerini sanıyorlarsa fena halde yanılıyorlar. 30 yıllık tarihimize bakarlarsa bunu göreceklerdir” dedi.

DİSK Eğitim Daire Başkanı Celalettin Aykanat ise saldırıyı çağdışı olarak değerlendirdi. “Limter-İş sendikamızın genel başkanı Cem Dinç’e yapılmış olan bu saldırı aslında DİSK’e yapılmıştır” diyen Aykanat, işçilerin alacaklarının bir an önce verilmesini istedi.

Deri-İş Sendikası Tuzla şube başkanı Binali Tay da saldırıyı kınadıklarını, Limter-İş’in yanında olduklarını açıkladı.
(soL – Haber Merkezi)