Telekom çalışanlarının parası Oger'e

Türk Telekom çalışanlarının maaşlarından kesilen paralarla oluşturulan Sağlık Yardın Sandığı'ndaki 130 milyon YTL'nin özel şirketin vakfına aktarılması dava konusu oldu.

soL (HABER MERKEZİ) Özelleştirilen Türk Telekom'un Sağlık Yardım Sandığı'nda biriken 130 milyon YTL'nin yeni şirketin kurduğu vakfa aktarılması dava konusu oldu. Özelleştirilme sürecinde yıllardır Telekom çalışanlarından kesilerek sandıkta biriken paranın yeni yönetimin vakfına hukuk dışı olarak aktarıldığı vurgulandı. Bir önceki yönetiminde Türk Telekom Başkan Yardımcısı İdari İşler Direktörlüğü görevini sürdüren Rana Akbaykal, Sağlık Yardım Sandığı'nda biriken 130 milyon YTL'lik paranın hukuka aykırı şekilde özel şirketin kurdurttuğu yeni vakfın hesabına geçirildiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda 1954 yılından bu yana çalışanların maaşlarından kesilerek biriken 130 milyon YTL'nin hak sahiplerine dağıtılması mümkün olmaması halinde, Hazine'ye intikali istendi.

Suç duyurusunda, ilgililer hakkında kamu davası açılması, bankaya yatırıldığı tespit edilen 130 milyon YTL üzerine tedbir konulması ve sözkonusu paradan harcama yapılmışsa ilgililerden tahsiline karar verilmesi de talep edildi. Öte yandan Telekom tarafından suç duyurusuna ilişkin olarak "Bu parayı nakil olup giden ve hâlâ Telekom'da çalışan üyeler için kullanıyoruz. Parayı önümüzdeki aylarda kullanmaya başlayacağız" şeklinde açıklama yapıldı.

SSK'lı olmalarına karşın her ay maaşlarından 7 YTL'nin Sağlık Yardım Sandığı için kesildiğini belirten Türk Telekom çalışanları, şimdi biriken bu paranın akıbetini merak ediyor.