'TEKEL'in ateşi AKP'yi yaksın diye...'

Kocaeli'nde bir gün konaklayan Tekel işçileri bugün AKP il binasının önünde bir basın açıklaması yaptıktan sonra Yalova'ya doğru yola çıktılar.

Dün akşam Kocaeli'ne ulaşan TEKEL işçileri burada gece konakladıktan sonra bugün Yalova'ya doğru yürüyüşe geçtiler. Kocaeli'nde sabah saatlerinde harekete geçen işçiler önce AKP il binasının önünde bir basın açıklaması yaptılar.

TEKEL işçileri adına konuşan Nevzat Polat "Bugün, 15 Aralık günü başlattığımız direnişin 67. günü. Tam 67 gündür, AKP’nin tüm saldırılarına karşın, inatla, kararlılıkla direniyoruz. Ankara’nın soğuğunda içimizi ısıtan dayanışmayla, açlık grevinde gücümüzü korumamızı sağlayan desteklerle, umudumuzu bir an bile yitirmeden 67 gün geçirdik TEKEL işçisinin onuruna, geleceğine sahip çıkmak için, kölelik koşullarına karşı direndiğini anlatmak için yola çıktık. Dün Gebze ve Kocaeli’nde emekçilerle buluştuk. Arçelik ve Akkardan fabrikalarında mücadele eden işçi arkadaşlarımızın eylemlerine destek verdik. Biliyoruz ki, mücadelemiz ortak. Biliyoruz ki, çoğalarak, yakılan bu ateşleri birleştirerek kazanacağız.
TEKEL’in ateşi AKP’yi yaksın diye yola çıktık" dedi.

Açıklama sonrası Kocaeli'ndeki işçilerin katılımlarıyla beraber Yalova'ya doğru yola çıkıldı.
(soL - Kocaeli)