TEKEL’e destek yerine ne yapıyorlar?

Altında imzası olduğu TEKEL’e destek grevini son anda satan Memur-Sen, “cübbe ve postalı darağacına asma” eylemi yaparak HSYK ve Danıştay’ı protesto etti.

Memur-Sen, TEKEL işçilerinin direnişinin 18’inci gününde hükümetin işçileri ikna etmek için 4-C’nin koşullarını düzeltmesi sonrası “4-C iyileştirmesini hükümet yetkilileriyle görüşmelerimiz sonucu biz sağladık” açıklaması yaparken TEKEL işçilerinin mücadelesine tek kelimeyle değinmemişti. Sonradan mücadele büyüyünce konfederasyonların toplantısına katılan Memur-Sen, 4 Şubat için genel grev kararının altına imza atmış, ancak grev günü sabah açıklama yaparak “İş bırakmaya gerek duymuyoruz ama TEKEL işçilerine desteğimiz sürüyor” demişti.

TEKEL işçilerinin direnişinin 68’inci gününde tüm Türkiye’den Ankara’ya gelmiş olan on binlerce kişi işçilerle sabahlamanın ardından başkent sokaklarında hükümete karşı işçilerin kavgasına güç verirken, Memur-Sen sokağa çıktı, ancak tuhaf bir eylemle: Mardin’de Memur-Sen üyeleri, HSYK ve Danıştay’ı protesto ettiler.

Mardin Adilyesi yakınına gelen Memur-Sen üyeleri, HSYK ve Danıştay’ın, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in gözaltına alınmasının ardından yaşanan süreçte aldığı kararları protesto etmek üzere “simgesel bir eylem” gerçekleştirdi. Eylemde hukuk terazisinin bir kefesine cübbe ve postalı diğer kefesine ise hukuk yasalarını temsilen üzerinde hukuk yazan bir kitap koyan memurlar, postal ve cübbenin ağır basması sonucu elleri ile hukukun ağırlığına destek verdi. Eylemciler daha sonra teraziyi darağacına asarak, hukukun idam edildiğini temsili olarak gösterdi.

Burada grup adına açıklamada bulunan Abdusselam Er, askeri ve ve sivil bürokrasinin bugüne kadar milletin iradesine ipotek koyduğunu savunarak “Buradan açıkça sesleniyorum, hiç kimse Danıştay’ı, Yargıtay’ı, Anayasa Mahkemesi’ni ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nu, cuntacıların emellerine alet edemez” dedi.

(soL - Haber Merkezi)