Tekel direnişine Anadolu’dan selam

Direnişin en kritik günlerinde işçilere bir selam da Anadolu üniversitesi öğrencilerinden geldi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü önünde buluşan Devrimci Proleter Gençlik, Ekim Gençliği, Genç-Sen ve Türkiye Komünist Partili öğrenciler rektörlük önüne yürüyüş başlattılar.

“Her yer Tekel her yer direniş”, “Tekel işçisi kazanacak”, “Tekel işçisi direnişin simgesi” sloganların atıldığı yürüyüş sonunda rektörlüğün önüne gelen öğrenciler, Ankara'da yaşamını kaybeden Tekel işçisi Hamdullah Uysal ve işçi sınıfının tüm şehitleri adına saygı duruşunda bulundular.

Saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapan öğrenciler, 74. gününe giren Tekel direnişinin artık inkar edilemez ve kazanımları yok sayılamaz noktaya geldiğini belirttiler. Artık haklarımız için, aslında hep bizim olanlar için, geleceğimiz için mücadelelerimizi birleştirmenin tam zamanı diyen öğrenciler, "Tekel’in gücüne güç, sesine ses katalım” çağrısında bulundular.

Direnişin kesin zafer ile sonuçlanması için üniversitelerde mücadelenin yükseltilmesinin büyük önem taşıdığını belirten öğrenciler "yarın iş kuyruklarında milyonlarla birlikte yalnız olacağımıza, bugün emeğini yumruk yapan milyonlarla birlikte olalım" diyerek Tekel direnişine destek çağrısı yaptılar.

Eylem atılan sloganların ardından sona erdi.

(soL-Eskişehir)