Taşeron sağlık işçileri kadro hakkı için iş bıraktı

Dev Sağlık-İş, mahkeme kararlarını hiçe sayarak taşeron işçileri kadroya alma konusunda ayak direyen Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’nü protesto etti.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde örgütlü olan DİSK'e bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası işçileri, 25 Mart pazartesi günü iş bırakma eylemi yaptı.

Akdeniz Üniversitesi mahkeme kararlarına uymaya çağıran taşeron sağlık emekçileri, sabah saat 06.00'da hastane bahçesinde bir araya geldi. İşçiler, servislerle işyerine gelen işçilerin de katılımıyla kalabalık bir grup halinde yürüyüş yaparak hastane binası önünde toplandılar. İşçiler burada, ''Sağlıkta taşeron ölüm demektir'', ''Taşeron sağlığa zararlıdır'', ''İşçilerin birliği sermayeyi yenecek'' sloganlarıyla taleplerini dile getirdi.

Eylemle ilgili açıklama yapan bir sendika yetkilisi, ''Bu işyerinde dört yılı aşkın süredir sendikalıyız. Kazandığımız davalar sonucunda taşeronun değil rektörlüğün çalışanıyız. Kadrolu olmamız gerekiyor. Ama bugün mahkeme kararlarını hiçe sayan rektörlük tekrar hizmet alım ihalesi yapıyor, bizi tekrar taşeron eliyle çalıştırmak istiyorlar. Biz bu ihalenin muvazaalı olduğuna dair tespit yaptırdık. Bugün iş bırakıyoruz, bu ihaleyi yaptırmayacağız” şeklinde konuştu.

(soL- Antalya)