'Sporda sarı sendika istemiyoruz!'

Spor Emek-Sen, AKP'li Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in spor camiasına yönelik yaptığı sendikalaşma çağrısı üzerine AKP’nin her iş kolunda olduğu gibi sporda da kendi politikalarını işçilere kabul ettirecek bir sendika peşinde olduğunu ifade ederek, “Sporda sarı sendika istemiyoruz” dedi.

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası (Spor Emek-Sen), bugün yaptığı basın açıklamasında, ekim ayının başlarında Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in spor camiasının bir sendika kurulması gerektiğini ifade ettiğini hatırlatarak, 2 yıldan uzun süredir spor alanında örgütlenen Spor Emek-Sen’i yok saydığına dikkat çekti.

Bu yok saymanın bilinçli olduğunu kaydeden Spor Emek-Sen, Bakanın istediğinin AKP'nin sporda uyguladığı ve uygulayacağı piyasacı, gerici politikaları destekleyecek bir sendika olduğunu dile getirdi.

AKP sporda da kendi politikalarını işçilere kabul ettirecek bir sendika peşinde olduğunu belirten Spor emek-Sen, hükümetin bu sarı sendika sayesinde emekçilerin tepkilerini engellemeyi, gerektiğinde emekçileri sendika yoluyla baskı altına almayı planladığını ifade etti.

Sendika kurmak için harekete geçen Türk-İş’in 1. Lig'deki 5 büyük takımla görüşmelerde bulunduğunu kaydeden Spor Emek-Sen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bakanın çağrısına AKP destekçiliğini her alanda kanıtlamaya hevesli olan Türk-İş'ten yanıt gecikmedi. Bakanın çağrısını bir talimatmışçasına algılayan Türk-İş, sporda bir sendika kurmak için harekete geçti ve ilk iş olarak 1. Lig'deki 5 büyük takımla görüşme içerisine girdi.

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak ‘futbolcular başta olmak üzere tüm kulüp çalışanlarını sendika çatısı altında toplamak için çalışma başlattıklarını’ açıkladı.
Merak ediyoruz Kasım ayının başında Türk Metal'in toplu iş sözleşmesi önerisine tepki veren Renault işçilerini döverek "terbiye" etmeye çalışan Genel Başkanı'nın, sporda kuracaklarını söyledikleri sendika, spor emekçilerinin haklarını nasıl savunacak?”

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası, spor emekçilerinin örgütlenmesindeki en büyük engel olan Spor İş Yasası'nın çıkarılmamasına dair tek bir söz etmeyenlerin sporda sendika kurmasının emekçilerin hakları için değil AKP'nin ve patronların hakları için mi kurulacağını ifade etti.

Spor Emek-Sen spor emekçilerinin, güvencesizliğe, işten çıkarmalara, baskılara, hak gasplarına karşı mücadele eden bir sendikaya zaten sahip olduğunu vurgulandığı açıklamasında, tüm spor emekçilerini Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'na güç vermeye çağırdı.

(soL- Haber Merkezi)