Sözleşmeli kölelik iptal yolunda

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yıllarda tercih ettiği öğretmenleri köleleştiren, mesleği onursuzlaştıran sözleşmeli öğretmenlik uygulaması Eğitim-Sen'in başvurusuyla iptal yolunda.

soL (HABER MERKEZİ) Danıştay, Eğitim-Sen'in, eşitlik ve kamu hizmetlerine girme hakkı açısından anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle yürürlüğü durdurmak üzerine başvurduğu, sözleşmeli öğretmen genelgesi ve dayandığı yasa maddesini Anayasa Mahkemesi'ne götürdü.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Kılıç, açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) "Sözleşmeli öğretmenlik" konulu 4.7.2006 tarihli genelgesinin iptali ve bu genelgenin dayanağı olan 657 sayılı yasanın 4/B maddesine eklenen "MEB'e de norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde sözleşmeli öğretmenlerin" ibaresinin anayasanın 6., 7., 10., 11., 70. ve 128. maddesine aykırılığına ilişkin iddialarının haklı bulunarak, Danıştay'ın Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmaya karar verdiğini ifade etti.

Anayasa Mahkemesi'nin sözleşmeli öğretmenliği iptal etmesi durumunda, binlerce sözleşmeli öğretmenin kadroya alınmasının önünün açılacağını vurgulayan Kılıç, böyle bir kararın ardından bakanlık tarafından yapılacak bütün öğretmen atamalarının da sadece kadrolu olarak yapılacağının altını çizdi.

Eğitimin vazgeçilmez unsurunun öğretmenler olduğunu belirten Kılıç, bu mesleğin düzenlilik ve süreklilik gerektirdiğini belirtti. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin mevcut çalışma koşullarıyla öğrencilere faydalı olabilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Kılıç, "Bu ve benzeri nedenlerle, bütün öğretmenler kadrolu ve iş güvencesine sahip olarak atanmak ve çalıştırılmak zorundadır. Aksi takdirde bu uygulamadan en büyük zararı yine eğitim sistemimiz ve milyonlarca öğrenci görecektir" dedi.

Öğretmenlik değil kölelik
MEB son yıllarda daha çok işgüvencesiz, sözleşmeli ve ücretli öğretmen alımını tercih ediyor. Esnek istihdam yapısının kamuda yaygınlaşmasıyla, eğitim alanına da giren sözleşmeli ve ücretli istihdam şekli, öğretmenlerin iş güvencesini, okul idarecisinin keyfiyetine bırakıyor. Bunun yanında, bu şekilde istihdam edilen öğretmenler kadrolu öğretmenlere göre birçok sosyal haktan mahrum bırakılıyor.