Söylet işçilerin sabrını taşırdı

İstanbul Üniversitesi'ne bağlı sağlık kurumlarında çalışan emekçiler döner sermaye adaletsizliğinin çözülmesi talebiyle tam gün iş bırakarak rektörlüğe yürüdü.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Üniversitesi'ne bağlı İstanbul Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Haseki Kardiyoloji Enstitüsü çalışanları döner sermaye adaletsizliğinin çözülmemesi üzerine, şube temsilciler kurulunun aldığı kararla Beyazıt'ta bulunan rektörlüğe yürüdü.

Tam gün iş bırakan çalışanlar polisin Cerrahpaşa ve Haseki Hastaneleri önündeki yoğun yığınağına ve polis barikatlarına rağmen yürüyüşlerini Beyazıt'ta sonlandırdı.

Polisin Cerrahpaşa ve Haseki çalışanlarının birleşmesinin ardından Beyazıt'a kadar yürüyüş yapılmasına izin vermemesi üzerine yapılan pazarlıklarla boş bir tramvaya bindirilen işçiler sloganlar atarak Beyazıt'a ulaştı. Tramvaya binerken ve inerken ""rektör şaşırdı sabrımızı taşırdı", "direne direne kazanacağız", "sağlık işi ekip işidir", "ekipte varız dönerde yokuz", "dönerler adil dağıtılsın", "sağlıkta ticaret ölüm demektir", "herkese eşit ücretsiz sağlık", "sözleşmeli köle olmayacağız" sloganları atan sağlık emekçileri adına Beyazıt'taki basın açıklamayı Şube Başkanı Songül Beydilli okudu.

Açıklamada İstanbul Üniversitesi Rektörünün döner sermaye dağılımındaki adaletsizliğini çözmediği takdirde fiili ve meşru her türlü mücadeleye devam edileceği bir kez daha hatırlatıldı.