Sol Adana’da 29 Mart’a hazırlanıyor

Sendika ve siyasi partilerin oluşturduğu ‘Birlikte Başarabiliriz Platformu’, Adana’da ‘Yerel seçimler ve sol’ başlıklı bir toplantı düzenledi.

soL (Adana) Birlikte Başarabiliriz Platformu tarafından d&uumlzenlenen, KESK, DİSK, TKP, &OumlDP, DTP'nin de aralarında olduğu bir&ccedilok sendika ve siyasi partinin katıldığı toplantıda, solun nasıl bir m&uumlcadele izlemesi ve hangi noktalara ağırlık vermesi gerektiği tartışıldı.

Halkevleri ve &OumlDP temsilcilerinin konuşmalarında AKP karşıtlığının ve aynı zamanda Adana Belediye Başkanı Ayta&ccedil Durak&rsquoın se&ccedilim &ccedilalışmalarında hedefe konulması gerektiği vurgulandı. Eğitim-Sen temsilcisi tarafından yapılan a&ccedilıklamada, b&oumllgede yaşayan K&uumlrt halkının sorunlarının &ccedil&oumlz&uumlm&uumlne &oumlncelik verilmesi gerektiği belirtilerek, emekten yana t&uumlm g&uuml&ccedillerin, m&uumlcadeleyi ortaklaştırmak zorunda olduğu ve bunu yaptığı oranda sosyalizmi ger&ccedilek&ccedili kılacağı vurgulandı.

EMEP, ESP ve SDP tarafından yapılan konuşmaların ortak noktasını, yerel sorunların yanı sıra, K&uumlrt sorununun se&ccedilimlerde temel alınması ve Adana&rsquoda yaşayan K&uumlrt halkıyla birlikte davranılarak ger&ccedilek&ccedili somut projeler sunulması gerektiği d&uumlş&uumlncesi oluşturdu.

TKP ve Yurtsever Cephe adına s&oumlz alan konuşmacılar, s&oumlz&uuml edilen m&uumlcadele başlıklarının &oumlnemli olduğu, fakat hedefe doğru g&oumlt&uumlrecek bir siyasal hattın zorunluluğu &uumlzerinde durdular. AKP&rsquonin salt burjuva partisi olarak eleştirilemeyeceğini, aynı zamanda karşı-devrimci bir parti olduğunu da s&oumlyleyen TKP&rsquoliler, y&uumlr&uumlt&uumllecek m&uumlcadelenin referans noktasının AKP karşıtlığı olması gerektiğini vurgulayarak, CHP&rsquonin de solcu olmadığını, kara &ccedilarşaf a&ccedilılımıyla da karşı-devrim r&uumlzg&acircrından nemalanmaya &ccedilalıştığını belirttiler. T&uumlrk ve K&uumlrt emek&ccedililerinin bir arada yaşamını savunarak, eşitlik temeli &uumlzerinden Adana halkına seslenilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Kamucu, demokratik katılımcı ve &oumlzelleştirme karşıtı bir belediyeciliğin solun olmazsa olmazı olduğuna değinen TKP&rsquolilerin, yıllardır Adana&rsquoda saltanat s&uumlren Ayta&ccedil Durak&rsquoın kendini partiler &uumlst&uuml g&oumlrd&uumlğ&uumln&uuml ve bir fırıldak gibi r&uumlzgardan yana savrulduğunu s&oumlylemesi katılımcılar tarafından alkış aldı.

Toplantı sonunda, TMMOB tarafından d&uumlzenlenen y&uumlr&uumly&uumlşe katılan platform &uumlyeleri ve siyasi partiler, 5 Ocak Meydanı&rsquondan İn&oumln&uuml Parkı&rsquona kadar y&uumlr&uumld&uumlkten sonra konuyla ilgili bir basın a&ccedilıklaması yaptılar.