Sınıf tavrını koyuyor, işçiler toplanıyor

Sınıf Tavrı, eşitlik ve özgürlük isteyen bütün işçileri sermaye egemenliğine kafa tutmaya ve İşçi Kurultayı'nda bir araya gelmeye çağırdı. İşçi Kurultayı 12 Ocak Pazar günü saat 13.30’da Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

(soL - Haber Merkezi) Sınıf Tavrı, "düşük ücretlere, yoksulluğa, işsizliğe, hak gasplarına karşı insanca bir yaşam ve eşitlikçi bir düzen için işçi sınıfının tavrını ve ağırlığını koyması zamanıdır" diyerek İşçi Kurultayı topluyor.

Sınıf Tavrı tarafından yapılan açıklama şöyle:

SINIF TAVRINI KOYUYOR, İŞÇİLER TOPLANIYOR

İŞÇİ KURULTAYI İÇİN ÇAĞRI

Sermaye sınıfı memleketi yine yönetilemez hale getirirken işçi sınıfı seyirci olmaktan çıkıp tavrını ve ağırlığını koymaya hazırlanıyor. Sınıf Tavrı eşitlik ve özgürlük isteyen bütün işçileri sermaye egemenliğine kafa tutmaya ve İşçi Kurultayında bir araya gelmeye çağırıyor. İşçi Kurultayı 12 Ocak Pazar günü saat 13.30’da Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Düşük ücretlere, yoksulluğa, işsizliğe, hak gasplarına karşı insanca bir yaşam ve eşitlikçi bir düzen için işçi sınıfının tavrını ve ağırlığını koyması zamanıdır. Sınıf Tavrı bunun için bütün sektörlerden işçileri İşçi Kurultayında bir araya gelmeye çağırıyor.

İşsizliğin ve yoksulluğun kural olduğu bir düzende istikrar kocaman bir yalandır. Sermaye sınıfının bu yalanı Haziran’da emekçi halkımızın direnişiyle bir kez daha patlamış ve bunun sonucunda patron temsilcileri birbirine girmiştir.

Sermaye sınıfı memleketi yönetemez hale gelmiş, halk düşmanı politikalar sürdürülemez olmuş, hükümet ve devlet yöneticileri kendi ceplerini doldurmak için birbirine düşmüştür. İşçi Kurultayı AKP’ye ve onunla didişen diğer sermaye odaklarına kafa tutmak ve “Hepiniz kenara çekilin, işçiler bu ülkeyi sizden çok daha iyi, insanca ve eşitlikçi bir şekilde yönetmesini bilir” iradesi ve mücadelesi için toplanıyor.

Memleketimiz fabrikada olsun, ofiste olsun emekçilerin en düşük gelire sahip olduğu, buna karşın temel ihtiyaçların en pahalı olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Sermaye ve temsilcilerinin ekonomiden anladığı bu tezgâhın kriz çıkmadan sürdürülmesinden ibaret. İşçi Kurultayı “Emekçi halkın bu sömürü çarkı içinde yoksullaşmasına seyirci kalmayacağız” mücadelesini vermek için toplanıyor.

Memleketimiz yine emekçilerin en uzun süreler çalıştığı ve en az izin kullanabildiği, buna karşılık işsizlik oranının en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor. İşçi Kurultayı uzun çalışma sürelerine, işsizliğe ve işten çıkarmalara karşı mücadele eden emekçileri bir araya getirmek için toplanıyor.

Yıllardır özelleştirmeler sonucunda onlarca değerimiz patronlara peşkeş çekilirken yüz binlerce işçi işinden oldu ve haklarını kaybetti. Şimdi ise kalan son kamu kuruluşları da benzer şekilde satılmaya çalışılıyor. İşçi Kurultayı “Özelleştirmeleri durduracağız, sattığınız bize ait kuruluşlarımızı yeniden kamulaştıracağız” iddiası ve mücadelesi için toplanıyor.

Memleketimizde inşaat şantiyelerinde, tersanelerde ve diğer işyerlerinde iş cinayetlerinde her ay yüzlerce işçi yaşamını yitiriyor. Patronlar güvenlik önlemlerini yük olarak görüyor, hükümet ise yasal yaptırımları uygulamıyor ve bunun bedelini her gün işçi kardeşlerimiz hayatlarıyla ödüyor. İşçi Kurultayı “İş cinayetlerine dur” demek için toplanıyor.

Emekçi kadınlar ailede olduğu gibi işyerlerinde de ayrımcılığa mahkum ediliyor, çalışma hakkını bile uzun süre kullanamıyor ve çocuk yaptığında yasal haklarından mahrum bırakılıyor. İşçi Kurultayı “Emekçi kadınlara yönelik baskı ve ayrımcılığa son” vermek amacıyla mücadele etmek için toplanıyor.

Kıdem tazminatı konusunda yaşananlar gösterdi ki, patronların hükümeti her zaman emekçilerin kazanılmış haklarına saldırmak için fırsat kolluyor. İşçi Kurultayı kazanılmış haklarımızın sürekli takipçisi olmak ve daha önceden yitirdiğimiz hakları geri kazanmak için toplanıyor.

Eğitim sistemimiz her geçen gün daha fazla dinci gericiliğin ve piyasanın egemenliği altına giriyor. İşçi Kurultayı “Okullarımızı ve çocuklarımızı dinci gericiliğe ve piyasaya teslim etmeyeceğiz” diyen eğitim emekçilerin mücadelesini yükseltmek için toplanıyor.

İşçi Kurultayı bütün bunlar ve daha fazlası için toplanıyor. İşçi Kurultayı işçi sınıfından umudu kesenlere bir kez daha kurtuluşun emekçilerle geleceğini hatırlatmak için toplanıyor. Memleketimizin ve halkımızın kurtuluşu için hiçbir patron kesimine veya emperyalist güçlere bel bağlanamaz.

Son olarak İşçi Kurultayı aynı zamanda sendikal bürokrasiye kafa tutmak için toplanıyor. Haziran’da emekçi halkımız ayaklandığında kabuğuna çekilen, sıradan basın açıklamalarını önemli sendikal faaliyet gibi sunmaya kalkan ve koltuk sendikacılığı yapan sendikal anlayışa “Bu artık böyle sürmez” demek için toplanıyor.

Kurtuluşumuz fabrikada, ofiste, madende, plazada, tersanede, okulda, şantiyede, havaalanında, hastanede, ekmek parası için her gün ter dökenlerin memleketin geleceği için tavrını ve ağırlığını koymasıyla gelecek. İşçi Kurultayı bunun için toplanıyor. Bunun için bütün emekçi halkımızı İşçi Kurultayında buluşmaya çağırıyoruz.

Tarih ve saat: 12 Ocak 2014, 13.30

Yer: Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi