Sınıf Tavrı’ndan Yatağan işçilerine mektup

Sınıf Tavrı üyeleri bugün yaptıkları eylemle direnişteki Yatağan işçilerine destek verdi.

(soL - Ankara) Sınıf Tavrı üyeleri Kurtuluş Parkının girişinden itibaren sloganlarla yürüyerek direniş alanına geldiler. Burada işçilere dayanışma duygularını ileten Sınıf Tavrı üyeleri, daha sonra tüm işçilere iletilmek üzere bir mektup okudular.

Mektubun okunmasından sonra işçiler adına söz alan Güvenç Tünay da Sınıf Tavrı’na dayanışma ziyaretlerinden ötürü teşekkür ettikten sonra mektubu mutlaka Yatağan’daki direniş çadırlarına ileteceğini ve herkese okutacağını söyledi.

Sınıf Tavrı’nın verdiği mektup şu şekilde:

Yatağan’ın Değerli Enerji ve Maden İşçileri,

Türkiye işçi sınıfının deneyimli, direngen, bilinçli mücadele ruhunu Ankara’ya getirdiniz. Mücadelenizi mücadelemiz biliyor, hepinize Ankaralı işçiler olarak hoş geldiniz diyoruz. Bundan dört yıl önce tıpkı sizler gibi TEKEL işçilerini ağırlamış, ekmeğimizi, evimizi onlarla bölüşmüş, bir dakika olsun yanlarından ayrılmamıştık. Onlar da bize “TEKEL işçisi gibi direnmek” sözünü armağan ettiler “direnmek” sözcüğü o günden bu yana Ankara sokaklarında dolaştı, kimi zaman Erdoğan’ı kovalayan ODTÜ’lü öğrencilerin arkasından esti, kimi zaman Haziran direnişinde Mamak’tan, Dikmen’den, Seyran’dan, Batıkent’ten, Yüzüncü Yıl’dan Kızılay’a inen on binlere eşlik etti. Ankara sadece AKP’ nin kirli işlerini yürüttüğü bir yer değil artık, Ankara emekçi sınıfların mücadele kentidir. Kentimize hoş geldiniz!

Son yirmi yıldaki özelleştirmelerin %85’i AKP iktidarı döneminde yapıldı. Başından beri aldanmadık, bu özelleştirmelerin emekçi sınıflara karşı yapıldığını söyledik. Özelleştirmeler sadece ülkemizin iktisadi bağımsızlığının altını boşaltmıyor ve bir yağmaya dönüşmüyor, aynı zamanda işçi sınıfını kendi ülkesinde köle haline getiriyor, ülkesini elinden alıyordu. Özelleştirmeler sınıfın şu veya bu bölmesine, hemen sokağa konulacaklara karşı değil, sınıfın tümüne karşıdır. Bu nedenle mücadeleniz, yalın bir dayanışma duygusuyla değil, hepimiz için ölümcül olduğu için de bizim mücadelemizdir.

Sizlere sadece sonuna kadar yanınızda olma sözü vermiyoruz, sizlere yalnızca Yatağan’daki kamu işletmelerini sattırmama sözü de vermiyoruz. Biz size ve sizinle birlikte bir emekçi iktidarında, ülkemizi ve geleceğimizi tekrar kazandığımızda, halk ve emekçi düşmanlarını tarihin çöplüğüne, diğer zorbaların ve gericilerin yanına gönderdiğimizde tüm bizden çalınanları kamulaştıracağımıza ve topluma mal edeceğimize de söz veriyoruz.

Yüreğimiz ve aklımız hep birlikte olacak.

Sınıf Tavrı Emekçileri

Saat 16.00’da ise işçilerden iki temsilci, Mamak PSAKD’ni ziyaret ederek, direnişlerini ve durdukları noktadaki haklılıklarını anlattı. İşçilerin konuşmasının ardından soru-cevap şeklinde ilerleyen etkinlik Mamaklıların dayanışma mesajlarıyla son buldu.