Seyitömer termik santralinde direniş sürüyor

Termik santral işçilerinin direnişiyle gündeme gelen Seyitömer'de gerilim bugün de sürüyor. Bölgeye giriş çıkışlar polis tarafından engellenirken, işçi temsilcilerinin işletme yönetimiyle görüşmeye girdiği öğrenildi.

Güncelleme: 15:00

soL muhabirleri, Seyitömer'de bir kahvede köylülerle konuşurken, içeri giren Jandarma komutanı tarafından "terörist" olmakla suçlandılar.


(soL - Haber Merkezi) Dün Kütahya Seyitömer Termik Santrali'nde işten çıkarma haberi üzerine direnişe geçen işçiler, polisin ve jandarmanın müdahalesine rağmen sert tepki göstermiş, işletmenin bazı bölümlerini ateşe vermişti.

Seyitömer'de direniş bugün de devam ediyor. Giriş çıkışların polis ve jandarma tarafından kesildiği bölgeye giden soL muhabirleri, sabah saatlerinde jandarma tarafından birkaç saatliğine alıkonuldu. Bölgede bir nevi "olağanüstü hal" uygulanıyor.

İşçi temsilcileriyle işverenin görüşme yaptığı da, gelen bilgiler arasında. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Türkiye Maden-İş sendikasının yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, bugün Yatağan Termik Santralı ve kömür işletmesinin özelleştirme ihalesinin yapılacağı belirtilerek “Bugün ihaleyi yapacak olanlar Seyitömer’e baksınlar. Özelleştirme ile nasıl bir insanlık dramına ve kargaşaya yol açacaklarına, milletin, devletin işletmelerini nasıl sona götüreceklerine iyi baksınlar. Bu sorumluluğu alabilecekler mi? Bu peşkeşin, bu vahşetin vebalini ödeyebilecekler mi? Bu ihaleyi yapmayın. Milletin, devletin malı millette, devlette kalsın. İnsanlık dramı, kargaşa yaşanmasın. İşçinin, milletin, halkın huzuruna dokunmayın” denildi.

Açıklamada, enerji ve maden işçilerinin ne pahasına olursun, süreç nereye götürülürse götürülsün, memleket için, millet için, işleri, gelecekleri, ekmekleri ve çocukları için mücadeleye devam edecekleri ifade edilerek “İhaleyi yapacak olanlar ellerini vicdanlarına koysunlar. Seyitömer’e bir daha baksınlar. Müşteri olanlar, bu işletmelerin kendilerine verileceği sözünü alanlar da iyi düşünsünler. Yatağan enerji ve maden işçilerinin mücadelesine baksınlar. Haram lokma boğazdan geçmez. Geçse de mideye oturur. Hayır etmez” denildi.