SES'ten ücretli yemek protestosu

Sağlık emekçileri, hastanelerde personele ücretli yemek verilmesine ilişkin Maliye Bakanlığı genelgesinin geri çekilmesi için eylem yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Haseki, Taksim ve Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanelerinde yapılan basın açıklamalarıyla personele verilen yemeğin ücretli hale getirilmesini protesto etti. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen SES Aksaray Şubesi üyeleri, "Ücretli yemek genelgesi iptal edilsin!", "Sadaka değil, insanca maaş, grev, TİS istiyoruz!" dövizleri açtılar.

SES Aksaray Şube Yöneticisi Hüseyin Fidanboy, yaptığı açıklamada "AKP iktidarı ve onun Maliye Bakanlığı yayınladığı bir genelge ile yataklı tedavi kurumlarında çalışan personelin yemeklerini paralı hale getirmiştir... Bu genelge ile üniversite hastanelerinde başlayan ücretli yemek uygulaması yavaş yavaş Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde de yürürlüğe konmaya başlamıştır. İşyerlerimizi, 'sağlıkta dönüşüm' programıyla işletmelere dönüştüren, hastaneleri satılığa çıkaran AKP iktidarı şimdi de anayasanın 5. maddesini ve kendi yönetmeliklerini hiçe sayarak yemek hakkımıza göz dikmiştir" dedi. SES'in örgütlü olduğu tüm işyerlerinde yemek boykotu ve imza kampanyaları yaptıklarını kaydeden Fidanboy genelge geri çekilene kadar demokratik ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceklerini bildirdi.

SES Şişli Şubesi üyeleri de Taksim İlkyardım Hastanesi önünde bir açıklama yaptı. Simit ve ayranla boykot yapan sağlık emekçileri adına basın açıklamasını okuyan Ferdane Çakır, "Maliye Bakanlığı'nın yazısının geri çekilmesini, başta temel tüketim maddeleri olmak üzere yapılan tüm zamların geri alınmasını, emeğiyle geçinenlere insanca geçinebileceği, insanca yaşayacağı ücretin verilmesini istiyoruz" dedi.