SES: Failler bulunsun

SES Bolu Şube Başkanı Serdar Koçyiğit 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile düzenlediği basın toplantısında, faili meçhul cinayete kurban giden sağlık emekçilerini andı ve faillerin bulunması yönünde savcılara seslendi.

soL (Bolu) Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Bolu Şube Başkanı Serdar Koçyiğit, düzenlediği basın açıklamasında katledilen sağlık emekçilerini unutmadıklarını vurguladı. 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile yapılan açıklamada Koçyiğit, "Bugün burada İnsan Hakları Derneği'nin kayıplarının bulunması, faillerinin ortaya çıkarılması ve adalet önünde hesap sorulması amacıyla başlatmış olduğumuz eylemde sağlık haftası nedeniyle katledilen sağlık emekçilerini anıyoruz" dedi.

'Kontrgerilla karşımıza Ergenekon olarak çıktı'
Katledilenlerin ya emekçi kimlikleriyle ya Kürt kimlikleriyle ya da yardımsever sağlıkçı kimlikleri nedeniyle öldürüldüklerini iddia eden Koçyiğit açıklamasında, "Emek mücadelesinde barışı, özgürlüğü, demokrasiyi haykıran arkadaşlarımızı aramızdan ayıran karanlık eller, bir zamanlar Hizbikontra, Kontrgerilla vb. olarak adlandırılırken şimdi karşımıza JİTEM, Ergenekon olarak çıkmaktadır. Bütün bu suç şebekeleri tabiki emperyalizmin NATO içindeki suç örgütü olan Gladyo'dan bağımsız değildir" ifadelerini kullandı.

Savcılara seslenen Koçyiğit faili meçhul cinayetlerin açığa çıkarılmasını talep etti.