Sendika mailleri işleri aksatıyor!

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TRT çalışanlarının kişisel maillerinin ve fakslarının incelendiği ve telefonlarının dinlendiği iddialarını reddetti. Ancak Bakan, Haber-Sen maillerinin engellenmesini üstü kapalı olarak savundu.

soL (HABER MERKEZİ) Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in kendisine verdiği bilgilere dayanarak TRT'yle ilgili soruları yanıtladı. Aydın "TRT çalışanlarının kişisel maillerinin, fakslarının incelenmesi veya telefonlarının dinlenmesi gibi uygulamalar yapılmadığını" söyledi.

Aydın, "Ancak elektronik postanın ulaştığı kişi, eğer bu posta ile başvuruda bulunursa inceleme yapılmaktadır. Bunun dışında bir inceleme çalışması olmamış, böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyulmamıştır" şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere KESK'e bağlı Haber-Sen, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in önce sendikanın kurum çalışanlarının cep telefonlarına mesaj atmasını yasakladığını, ardından da sendika tarafından üyelerine gönderilen elektronik postaların filtrelendiğini belirtmişti. TRT emekçileri bu nedenle kendilerine ayrı bir iletişim ağı kurmuşlardı.

Bakan Mehmet Aydın, bu konuya dair "Sendikalardan gönderilen bilgilendirme maillerinin kesilmesi bir yana, onların bilgi ve duyurularını iletebilmesi için sendikaların web adresinin linki, TRT Kurumsal Portalımıza konmuştur. Sendika istediği her bilgilendirmeyi bu linkler vasıtasıyla yapabilmektedir" diyerek böyle bir durumun var olmadığını göstermeye çalıştı.

Ancak Aydın, daha sonraki sözleriyle sendikadan gelecek maillerin engellenmesini meşru gösterebilecek ifadeler kullandı. Aydın, "Fakat bazı sendikalar bu şekilde bilgilendirme yapmak yerine, başka e-posta adreslerinden tüm kuruma sürekli olarak kişileri ve Kurumu hedef alan elektronik posta göndermekte ve TRT e-posta hizmetinin aksamasına yol açmaktadır. Aynca TRT çalışanlarının istemediği e-postalarla posta kutularının sürekli dolmasına yol açarak personelin bu postaları temizlemek için uzun zamanını harcamasına yol açmakta ve ilgilenmesi gereken diğer işler için zaman ayırmasına engel olmaktadır" dedi.

Böylece sendikaların kurumu hedef alamayacaklarını belirten ve çalışanların da zaten sendikadan gelecek mailleri istemediğini belirten Mehmet Aydın, yapılanların TRT'nin "tarafsızlığını" korumak için yapıldığını söyledi. Aydın, "Tarafsızlık ise TRT mensuplarının görevini yaparken siyasi veya ideolojik bir tavır ve davranış içinde olmamasını gerektirmektedir. Dolayısıyla söz konusu düzenlemeler, TRT'nin, bu yapısını ve saygınlığını korumak üzere getirilmiştir. Başka bir amacı bulunmamaktadır" dedi.