Sendika kararlılığı devam ediyor

Gebze Muallimköy'deki taşeron firmalar Çipa ve Şimşek’ten çıkartılan işçilerin sendikalaşma mücadelesi sürerken, dayanışma da giderek artıyor.

soL (KOCAELİ) Ünilever depoları olarak faaliyet gösteren Çipa ve Şimşek adlı işyerlerinde çalışan işçilerin, sendikal faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle işten çıkarılmalarına karşı mücadele sürüyor. Gebze'deki Sendikal Dayanışma Grubu üyeleri, taşeron firmalarca işten çıkartılan işçileri ziyaret etti. Sendikal örgütlenmeden ödün vermeyen işçiler, bu sırada yaptığı açıklamada, işten çıkartılanların yerine alınan işçilerin forklift kullanma ruhsatının olmadığını ve 1 haftada 3 iş kazası meydana geldiğini iddia ettiler.

82 işçi çıkartıldı
TÜMTİS İstanbul Şubesi Başkanı Çayan Dursun da, işten çıkarılan işçiler tarafından açılan mahkemenin 22 Temmuz'a ertelendiğini ifade ederek "Çipa'da yetki alınması, Şimşek'te ise üyelik çalışması esnasında işten çıkarmalar yaşanmıştı. 2 işyerinden bugüne kadar 12'si tazminatlı, 70'i tazminatsız olmak üzere 82 işçi çıkartıldı. Dağıtım bölümünden atılan işçilerin yerine İstanbul'dan yeni işçiler geldi. Araç kullanma ruhsatı olmayan işçiler dolayısıyla bir haftada 3 iş kazası meydana geldi. Tazminatları verilmeden işten atılan arkadaşlarımız zor durumdalar. İşsizlik maaşından da faydalanamıyorlar " diye konuştu.