Samsun KESK’ten tutuklu üyelerimizi 'Özgür Bırak' çağrısı

Tutuklu 70 KESK yönetici ve üyesi için 4 Ekim’de Ankara’da görülecek davaya çağrı yapan KESK Samsun Şubeler Platformu, “Bu oyunu bozacak, zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğmeyeceğiz.” dedi.

Türkiye’nin her yerinde, “Özgür Bırak” talebiyle tutuklu 70 KESK yönetici ve üyesinin serbest bırakılması için eylemler yapan KESK, Samsun’da da sokağa çıktı.

KESK Samsun Şubeler Platformu, 4 Ekim’de Ankara’da görülecek dava öncesi Süleymaniye Geçidi’nde demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği bir basın açıklaması yaptı. Şubeler Platformu adına Uğurcan Albak’ın yaptığı açıklamada “KESK demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve adalete sevdalı olanların örgütüdür. Yüreğinde bu sevdayı taşıyanların mücadelesini hapsedebilecek hiçbir zindan yoktur.” denildi.

Sözde yargı reformlarıyla katliam sanıklarını dışarı salanların, 70 KESK yöneticisi ve üyesini demir kapılar ardında tuttuğunu, çünkü KESK’in “Faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği”ni savunduğunu, emekçileri ucuz işgücüne çeviren kapitalizmin sömürü düzenine karşı çıktığını belirten Albak, “Bu nedenle iktidar yandaşlığının hakkını vermek için çırpınanlar, KESK’i hedef gösteriyor. Ancak, tüm kuşatma, bertaraf etme operasyonlarına rağmen KESK’in onurlu mücadelesi sürüyor.

“KESK’i sindireceklerini sananlara buradan bir kez daha sesleniyoruz: Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi vermek ne zamandan beri suç oldu? KESK’in ve bağlı sendikalarının aldığı kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen eylem ve etkinliklere, grevlere katılmayı “yasa dışı” gösterdiğiniz iddia namelerinize kimin inanmasını bekliyorsunuz?” diye soran Albak, “Sendikal haklar kapsamında yaptığımız faaliyetleri sorgulamakla asıl suçu siz işliyorsunuz. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Konfederasyonumuz ve sendikalarımız üzerindeki baskı ve yıldırma politikalarına son verin. Her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamalar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de sessiz kalmayıp, daha fazla kenetlenerek bu oyunu bozacak, zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğmeyeceğiz” sözleriyle açıklamasını bitirdi.

(soL - Samsun)