Sağlıkçılar iş bıraktı!

İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde çalışan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’na ( SES ) üye sağlık emekçileri bugün sabahtan itibaren döner sermaye gelirlerinin adil dağıtılması talebiyle yarım gün iş bıraktı.

soL (İstanbul) İstanbul Üniversitesi'ne bağlı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde saat 08.00 itibarı ile bir araya gelen yaklaşık 300 kişinin katıldığı açıklama hastane bahçesinde gerçekleştirilen yürüyüşle başladı. " Eşitlik Adalet İstiyoruz", Sağlık İşi Ekip İşidir" sloganlarının atıldığı yürüyüş sırasında eyleme hasta yakınları ve kliniklerde çalışanlar da alkışlarla destek verdi.

Sağlık emekçileri dekanlık önünde basın açıklamasını okudular. SES Aksaray Şube Yönetim Kurulu üyesi Adın Erol'un okuduğu açıklamada Ekim ayında verilen mücadele ile döner sermaye gelirlerinde artış yapıldığı hatırlatıldı. Ancak bu artışın hemşirelere, teknikerlere ve personellere farklı oranlarda dağıtıldığını söyleyen Erol, çalışanların artıştan eşit oranda ve yasada belirtilen en üst sınırda yararlandırılması talebi ile eylemlerin devam edeceğini vurguladı.

Rektörlük seçimi nedeniyle artıştan yararlanamayan çalışanların taleplerini iletmede sıkıntılar yaşandığını yeni Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet'in seçimden sonra sendika yönetimine randevu vermediğini belirten Erol, ancak iki haftadır yapılan eylemlerle 8 Nisan tarihi için rektörlükten randevu alındığını söyledi. Yapılacak olan görüşmede çalışanların haklarını gasp ettirmeyecekleri ve her tür meşru eylem hakkının kullanılacağı belirtildikten sonra basın açıklaması sona erdirildi.

Eylem süresince Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ameliyathanesi hasta kabul etmedi. Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Kağan Zengin'in ameliyathane başhemşiresi hakkında tutanak tutmak istemesi çalışanların tepkisine yol açtı.