Sağlık emekçileri, işten atmaya karşı eylemde

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde işten çıkartılan Devrimci Sağlık-İş Sendikası (Dev Sağlık-İş) işyeri temsilcisi Nurten Toplu’ya destek verildi.

DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş’in Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki işyeri temsilcisi Nurten Toplu’nun, Ekim ayı başında gerçekleştirilecek bir ihaleye müdahil olma amacıyla dilekçe vermesi sonrası işten atılmasına gösterilen tepkiler giderek artıyor.

Hastane yönetiminin, işçilerin eyleme katılımını engellemek için kapıları kilitlemesine rağmen kalabalık olan basın açıklamasına DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sol siyasi partiler ve sendikalar destek verdi. Dev Sağlık-İş Kocaeli Temsilcisi Başkanı Talat Tunç, işten atılmalara karşı olduklarını dile getirip, temsilci Toplu’nun derhal işe dönmesini istediklerini belirterek, sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de, "Birden fazla sendikaya üyelik diyerek demokrasi naraları atanlar, buradaki anti demokratik uygulamaları görmeli" dedi. Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise Nurten Toplu’nun işe iadesi için bütün mücadele yöntemlerini kullanacaklarını ifade ederek, hukuksuz uygulamalarla örgütlenmelerinin önünün kesilemeyeceğini kaydetti. Açıklamaya katılanlar, talepleri dile getiren sloganlar da attıktan sonra dağıldı.

(soL-Kocaeli)