Sadece üç ay maaş almamışlar!

Marmaray Projesi’nde aylardır maaşlarını alamadıkları için iş bırakan işçilere taşeron firma yetkililerinden pişkin tepki: “Üç ay maaş alamadılar diye böyle şey yapılır mı?”

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul'un iki yakasını deniz altından birleştirecek Marmaray Projesi'nde çalışan işçiler, bağlı oldukları taşeron firmadan dört aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktılar.

Marmaray Projesi kapsamında Yenikapı'da kazı çalışması yürüten yaklaşık 200 işçi, aylardır maaşlarını alamayınca iş bıraktı. İşçiler yaptıkları açıklamada "Yetkililer bize belediyeden para alamadıklarını ve bu yüzden ödeme yapılmadığını söylüyorlar. Tam 4 aydır 'ha bugün ha yarın' diye oyalanıyoruz. Artık yemeyi içmeyi bırakın işe gelecek yol parasını dahi bulamıyoruz. Paralarımız ödenmezse çalışmayacağız" dediler. Vergi iadelerini de alamadıklarını ve sigortalarının tam yatırılmadığını söyleyen işçilerin eylemine taşeron firma yetkililerinin verdiği tepki ise, "Aylardır paralarını tıkır tıkır alıyorlardı. 3 ay alamadılar diye böyle şey yapılır mı?" oldu.