Sabah ve Atv’de grev kararı asıldı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), İstanbul’dan sonra bugün de Ankara’daki Atv ve Sabah binasına grev kararını astı.

soL (HABER MERKEZİ) Bug&uumln &oumlğlen saatlerinde TGS&rsquonin ger&ccedilekleştirdiği bir eylem ve basın a&ccedilıklamasıyla toplu iş s&oumlzleşmesi g&oumlr&uumlşmelerinde anlaşma sağlanamayan ATV-Sabah'ın Ankara binasına da grev kararı asıldı. Eylemde T&uumlrk İş&rsquoe bağlı T&uumlrkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Mali Sekreteri Ergun Atalay ve TGS Genel Başkanı Ercan İpek&ccedili birer konuşma yaptı.

Atalay konuşmasında, toplu s&oumlzleşmede bir uzlaşmazlığa gidildiğini ve bunun sonrasında kurumdaki sendika temsilcisinin haksız yere işten &ccedilıkarıldığını s&oumlyledi ve ekledi:&ldquoSendikalı iş&ccedililer işten atıldı. İnsanlar sendikayla ekmek arasında se&ccedilim yapmaya zorlandılar.&rdquo Ya toplu s&oumlzleşme yapılacağını ya da yasal s&uumlre olan 60 g&uumln&uumln ardından greve gidileceğini s&oumlyleyen Atalay, toplu s&oumlzleşmeden yana olduklarını, grev kararına mecbur bırakıldıklarını belirtti ve bunun sendikanın değil, Turkuvaz Grubunun işverenlerinin tercihi olduğunu, bundan sonraki s&uumlrecin nasıl ilerleyeceğinin de onların tavırlarının belirleyeceğini kaydetti.

İpek&ccedili: Toplu s&oumlzleşmeden yanayız
Atalay&rsquoın ardından TGS Başkanı İpek&ccedili de bir konuşma yaptı ve konuşmasında:&ldquoİki g&uumln &oumlnce İstanbul Balmumcu&rsquoya ve dergiler grubunun bulunduğu Sefak&oumly&rsquoe grev kararını astık. Bug&uumln de S&oumlğ&uumlt&oumlz&uuml&rsquonde bu kararı asıyoruz. 2007 yılında Atv ve Sabah &ccedilalışanlarının istekleri &uumlzerine sendikal bir &oumlrg&uumltlenme başlattık. Uzun s&uumlreden sonra nihayet toplu s&oumlzleşme masasına oturduk. S&oumlzleşmenin 21 maddesinde anlaştık, ancak sosyal haklarla ilgili maddeye gelince g&oumlr&uumlşmeler tıkandı. &Ccedilalışanlara sendikadan istifa etmeleri i&ccedilin baskılar başladı.&rdquo &Ccedilalışanların kendi haklarını tayin etme hakkı olduğunu ve bu hakları sağlamanın aracının sendika olduğunu belirten İpek&ccedili, &ldquoBundan sonraki aşama grev aşamasıdır, 60 g&uumln s&uumlre var, biz sorunların barış ortamında &ccedil&oumlz&uumllmesini istiyoruz&rdquo dedi.

Sırada Antalya var

İstanbul ve Ankara&rsquodan sonra Antalya, İzmir ve Adana&rsquoda da grev kararı asacaklarını s&oumlyleyen İpek&ccedili, dışarıdaki bu hareketliliğin yeterli olmadığını, hali hazırda &ccedilalışanların da tepki g&oumlstermesi gerektiğini ekledi ve &ccedilalışanları kalem bırakma eylemine &ccedilağırarak konuşmasını sonlandırdı. KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK, T&UumlRK-İŞ, TKP, Yurtsever Cephe Basın-Yayın Emek&ccedilileri ve Halkevleri İletişim Hakkı At&oumllyesi&rsquonin destek verdiği eylemde &ldquoTurkuvaz iş&ccedilisi yalnız değildir&rdquo,&ldquoYaşasın sınıf dayanışması&rdquo,&rdquoGrev haktır,kalemini kaldır&rdquo,&rdquoDirene direne kazanacağız&rdquo sloganları atıldı.


&nbsp


&nbsp

&nbsp

&nbsp


&nbsp

&nbsp


&nbsp


&nbsp