Sabah-Atv grevcilerine bir kez daha barikat

Grevlerinde 128 günü geride bırakan Sabah-Atv grevcileri haftalardır yürüdükleri Taksim’de üç haftadır polis barikatıyla karşılaşıyorlar.

soL (İSTANBUL) TGS'nin 29 yıl aradan sonra medya sektöründe başlattığı grevin 128. gününde yine Sabah-Atv grevcileri birkez daha Taksim'de tramvay durağındaydı. Ancak iki haftadır grevdeki basın emekçileri ve onlara destek verenlerin yapmak istedikleri yürüyüş polis barikatı tarafından engellenirken, bu hafta da benzer görüntüler yaşandı.

Taksim tramvay durağında bir araya gelen grevdeki emekçiler ve kendilerine destek veren dostlarının önüne yine polis barikatı kurulurken, emekçiler "Baskılar bizi yıldıramaz","Ya grev ya grev","Katil polis defol bu sokaklar bizim","Zafer direnen emekçinin olacak","Damat medyası olmayacağız","Çalık elini sendikamızdan çek","Basın emekçisi köle değildir","Grev sürüyor dayanışma büyüyor" sloganları attılar. Israrlara rağmen barikatın açılmamasına üzerine basın emekçileri ve dostları bir süre oturma eylemi yaptılar ve burada bir basın açıklaması yaptılar.

Basın emekçileri adına TGS Genel Sekreteri Sergün Keskin tarafından yapılan açıklamada, 128. gününe giren grevdeki emekçilerin kamuoyunun dikkatini çekmek ve seslerini emekten yana olanlara duyurmak için 18 haftadır Taksim'de olduklarına dikkat çekilirken, geçtiğimiz hafta TBMM'de greve ilişkin yapılan ziyaretlere ilişkin bilgi verildi. Açıklamada AKP temsilcilerinin grevdeki emekçilerin randevu taleplerini dikkate almadıkları ifade edilirken, basın emekçilerinin diğer partilerden kendilerine verilen destek sözlerinin takipçisi olacakları kaydedildi. Keskin açıklamasında grevin hem medyanın sendikalaşmasında hem de bu alandaki kirlenmenin önlenmesinde rol oynadığını ifade ederken, "Basına ve basın çalışanlarına sahip çıkıldığı sürece, Türkiye'de hukuk devleti varlığını sürdürebilir, basın halkın gözü, kulağı, sesi olabilir" dedi.

Yapılan açıklamada Halk Tv'de iş akitleri feshedilen 3'ü sendikalı 4 emekçiye de değinilirken, "Sendikal örgütlenmenin olduğu bir işyerinde hangi gerekçeyle olursa olsun arkadaşlarımızın işten atılmasını kınıyor, işvereni toplu sözleşme sürecine saygılı olmaya davet ediliyoruz" sözlerine yer verildi.

"Demokrasi varsa yürüyüş hakkımız da var"
Basının açıklamasının ardından söz alan Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Çelik yaptığı konuşmada polis barikatıyla yürütülmemelerinin demokrasiye aykırı olduğuna, bu ülkede demokrasi varsa işçilerin de buradan Galatasaray Meydanı'na yürüyüp basın açıklaması yapma hakkı olduğuna dikkat çekerken "Bizim en doğal hakkımız olan halkla içiçe olma hakkımız elimizden alınıyor. Bu durumu kınıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eylemlerinin her hafta olduğu gibi önümüzdeki hafta cumartesi günü saat 19:00'da Taksim Tramvay Durağı'nda yapılacağını duyuran basın emekçileri eylemlerine son verdi.