redd'den TEKEL işçilerine...

TEKEL işçileriyle direnişlerinin ilk gününden bu yana dayanışmalarını sürdüren redd, soL aracılığıyla TEKEL işçilerine destek mesajı verdi.

Tekel işçilerinin önceki özelleştirme mağdurlarına nazaran daha çetin çıktığını belirten grup üyeleri, işçilerin, görevini layıkıyla yapamayan siyasi muhalefete inat, siyasi iktidara direnerek, örnek bir karşı hareket başlattığını belirttiler. TEKEL işçilerinin mücadelesinin şimdilerde kimsenin yapamadığı türden olduğuna vurgu yapılarak "En çok da bu nedenle takipçisi oldukları hakları kadar oluşturdukları anlam da önemli" denildi.

"Düşünmek, yazmak, çizmek ve üretmek politik bir söylemdir" diyen redd, "Bir rock grubunun kurulma amacı elbette siyaset yapmak değildir, ancak bu duyarlı olmayacağı, yeri geldiğinde taraf olmayacağı anlamına gelmez. Günümüz Türkiye’sinde olup bitenlerin oluşturduğu büyük resim bizce hiç de parlak bir portre sunmuyor. Bu durum bizi rahatsız ediyorsa eğer -mış gibicilik oynamanın, bugün Tekel’de yaşanılan hak ve özgürlük mağduriyetlerinde sıranın bize gelmesini beklemenin de bir faydası yok" dedi.

Direniş çadırlarını da ziyaret eden müzik grubu üyeleri gözlemlerini şu şekilde aktardı:
"Orada gördüklerimizden içimiz burkulsa da, haklı direnişin heyecanının hiç sönmediğini gördük girdiğimiz her çadırda. Farklı şehirler, farklı etnik kökenlere karşın ortak bir direniş dili vardı Sakarya caddesinde. Tekel direnişi belirgin bir bilgi ve ideloji üretimi ve paylaşımını da beraberinde getirmiş. Şiirler yazılmış, resimler yapılmış. Üniversite öğrencileri, emekli, memur her kesim ve yaştan insan tekel çadırlarında günlerdir süren direnişi görmeye ve destek vermeye gelmişler. Bu nedenle tüm ziyaretçiler Tekel işçileri için çok değerli.

Umarız hükümet bu sert söylemini bir kenara bırakır, başbakanın diline doladığı “uzlaşma” söyleminden bir kez olsun işçi sınıfı da faydalanmış olur. Her gün başka bir gündeme kurban edilen Tekel direnişi, iktidarın ekonomik, insani hak ve özgürlüklere olan duyarlılığının test edildiği bir çadır köye dönüşmüş. Bizce açılım o çadırların içinde başlar, eğer ortada sahici bir niyet varsa."