Postacılar yürüyor

KESK’e bağlı Haber-Sen üyesi posta dağıtıcıları, ekonomik hak talepleriyle başlattıkları Ankara yürüyüşü kapsamından İzmit’ten geçti.

soL (Kocaeli) Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası İstanbul Şubeleri'ne bağlı bir grup posta dağıtıcısı, demokratik hak talepleriyle başlattıkları Ankara yürüyüşü kapsamından İzmit'ten geçti. Basın açıklaması yapan Haber-Sen üyeleri, yürüyüşün PTT yönetimi tarafından engellenmek istendiğini savunarak uyarılarda bulundu.

Posta dağıtıcıları, Merkez Bankası önünde KESK Şubeler Platformu üyelerince karşılandı. Sloganlarla postane önüne kadar yürüyen dağıtıcılar adına burada bir açıklama yapan Haber-Sen'in İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı Fahri Karasu, PTT emekçileri için daha da zor günlerin kapıda olduğunu anımsatarak, ''İnsanca bir ücret, kefalet sandığındaki paralarımız, ek ödemelerimiz, yıllık izin hakkımız, bayram izinlerimiz, saati 110 kuruşa gelin siz çalışın demek, can güvenliğimiz, PTT'yi sattırmamak için yürüyoruz'' dedi.

Diğer talepler
Karasu, diğer taleplerini de şöyle sıraladı: ''Personel açığı derhal kapatılmalıdır. Çalınan paraların sorumlusu PTT yönetimidir, hesabını onlar versin. Cumartesi zorunlu çalışma kaldırılsın. Yetiştiremediğimiz işi evde eşimiz çocuğumuz yapmasın. Taşeronlaştırma insanlık suçudur.'' Karasu, yürüyüşün bir diğer anlamının da, devlet güdümündeki sarı sendikaların teşhir edilmesi olduğunu kayderek, PTT'nin de, Telekom gibi olmamasını istediklerini dile getirdi.

Yürüyüşün İstanbul ve Diyarbakır'dan Ankara'ya doğru iki koldan başlatıldığını da anımsatan Karasu, uyarıların da yer aldığı konuşmasını şöyle tamamladı: ''Personel Daire Başkanlığı, yürüyüşün engellenmesi için katılacak personele izin verilmemesini istedi. Ama,daire başkanı e-posta yoluyla yaptığı bu tehdite, (bu görüşler PTT'yi bağlamaz'' ifadesini de eklemek zorunda kalıyor. Uyarıyoruz, PTT emekçilerinin yürüyüşü yasal ve meşrudur. Bu yürüyüşü baskıyla engellemeye çalışacaklarına, insanca yaşam taleplerine kulak versinler.''