Polis Kent A.Ş. işçilerine saldırdı

İzmir’de işlerine geri dönmek için direnişlerini sürdüren 300 işçiye polis müdahale etti.

CHP’li İzmir Karşıyaka Belediyesi'ne ait Kent A.Ş'de işten atılan 300 işçinin sürdürdüğü direnişe polis saldırdı.

29 Mart yerel seçimlerinden sonra Karşıyaka Belediyesi'nin bir kısmının ayrılarak Bayraklı Belediyesi'ne bağlanması ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın taşeron firmalarla anlaşmasının ardından işten atılan 300 işçi Örnekköy Şantiyesi'nin önündeki eylemini sürdürürken polisin müdahelesiyle karşılaştı.

Çevik Kuvvet ekipleri işlerine geri dönmek için direnişlerini sürdüren işçilere müdahale etmek için sabah saatlerinden itibaren Örnekköy Şantiyesi'nin önüne yığınak yaptı. Ekiplerin işçileri bulundukları yerden uzaklaştırmak istemesinin ardından arbede çıkarken, yüzlerce çevik kuvvet polisinin işçilere saldırması nedeniyle 6 işçi yaralandı.

Polis müdahalesine ilişkin bir açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Azad Fazlı, "Bizim direnişimiz sonuna kadar devam edecek. Cevat Durak artık kendi partisi içinde bile yalnız bırakılmıştır. Bütün bu hırçınlık bundandır” dedi.

İşçiler 95 gündür şantiye önündeki bekleyişlerini sürdürürken, Kent A.Ş işçilerine daha önce de polis müdahale etmiş, işçileri zorla şantiyenin dışına çıkarmıştı.
(soL-Haber Merkezi)