Pendik askeri tersanesinde işçi direnişi

Pendik Askeri Tersanesi’nde aylardır ücretlerini alamayan işçiler haklarını almak için eylemlere başladılar.

soL (HABER MERKEZİ) Pendik Askeri Tersanesi CHT firması İNTO Denizcilik taşeronunda çalışan 19 işçi 4 aylık ücret ve diğer haklarını alabilmek için direniş başlattılar.

Dün Pendik askeri tersanesi önünde DİSK/Limter-İş önlükleriyle biraraya gelen işçiler, "4 Aylık Ücret Hakkımızı İstiyoruz" pankartı açarken, "Ücret Haklarımız Gasp Edilemez, Direne Direne Kazanacağız, İşçi Kıyımına Son, Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz, Sonuna Kadar Direneceğiz" sloganları atarak bir basın açıklaması yaptılar.

İşçiler adına açıklamayı okuyan Limter-İş Genel Başkanı Cem Dinç tersanelerde hukuksuzluk, keyfilik, ücretlerin ödenmemesi ve sosyal hakların gaspının tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti. Krizi bahane eden tersane patronların ve taşeronların işçilerin hak ettikleri ücretleri dahi vermemek için bin bir hile ve entrika çevirdiklerini ifade eden Dinç sözlerini şöyle sürdürdü: "Tersanelerde krizi bahane eden patronlar ilk elden işçi sayısını yarı yarıya düşürerek sosyal haklarımız olan İhbar, kıdem, aile yardımı, sigorta hakkımızı da gasp ederek krizi fırsata çeviriyorlar.En son örneği bugün burada Pendik Askeri Tersanesi'nde iş yapan CHT firmasında yaşanmaktadır. CHT firmasına bağlı İNTO denizcilikte çalışan 19 işçi arkadaşımızın 4 aydır ücretleri ve sosyal hakları verilmeyerek ücretleri gasp edilmiştir. Pendik askeri tersanesinde daha önceden de sabıkalı olan CHT Taşeron firması 55 işçi arkadaşımızın ücretlerini ödememişti. İşçi arkadaşlarımız sendikaları DİSK/Limter-İş'le birlikte yasalardan doğan haklarını kullanarak haklarını almışlardır. Sendikalarına güvenerek yola çıkan işçiler, örgütlü, kararlı ve ısrarlı olurlarsa kazanabileceklerini gösterdiler."

Dinç açıklamasında CHT firmasına seslenerek, hiç zaman geçirmeden 19 işçinin birikmiş alacaklarını eksiksiz ödenmesi gerektiğini ifade ederken "Yetkililer sessizliğini bozarak bu duruma müdahale ederek yasal işlemler başlatılmalıdır" dedi. Dinç ücretlerin verilmediği taktirde sendikanın eylemlerini her tarafta arttırarak devam ettireceğini kaydetti.