Patron, Öziplik-İş ve Bakanlık el ele

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK), Tekstil İşçileri Sendikası Gaziantep Şube'nin yapılan saldırının arkasında “işveren, işverenin taşeronluğunu üstlenen Öziplik-İş ve hem işvereni hem de iktidar yandaş sendikayı kollayan Bakanlık” olduğunu belirtti.

DİSK yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde konfederasyon üyesi Tekstil İşçileri Sendikası Gaziantep Şubesi’nin saldırıya uğradığını anımsatarak, şube binasının tahrip edildiğini, DİSK bayraklarının yakıldığını, “işçi sınıfının onuru Kemal Türkler, Abdullah Baştürk'ün” resimlerinin yere atıldığını belirtti. Ayrıca açıklamada, konfederasyona bağlı tekstil işçilerinin örgütlü olduğu sendikanın Gaziantep Şubesi’ne yapılan saldırıların arkasında “işveren, işverenin taşeronluğunu üstlenen Öziplik-İş ve hem işvereni hem de iktidar yandaş sendikayı kollayan Bakanlık” olduğu belirtildi.

Açıklamada, bu ve benzeri saldırıların amacının “işçi sınıfının” hak ve özgürlükler, demokrasi “mücadelesinde” duruşu nedeniyle DİSK'i yıpratmak olduğu kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:
“DİSK, Çemen Tekstil işçilerinin sendikamızda örgütlenme, toplu sözleşme mücadelesine başından itibaren destek vermiştir. Grev süresince 3 kez toplu ziyaret yapılmış, mücadele sahiplenilmiştir.Ortak çabalarımızla işveren toplu sözleşme masasına oturtulmuştur. Bugün üzerinde spekülasyon yapılmak istenen toplu sözleşme, DİSK'in demokrasi anlayışının gereği, işçilerin onayı ile imzalanmıştır."

“Türk-İş’in rolünü Hak-İş oynuyor”
Açıklamada ayrıca, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekstil İşçileri Sendikası’nın Genel Sekreteri Muzaffer Subaşı'nın şahsında sendika üzerinden DİSK'in yıpratılmaya çalışıldığı ancak bunların mutlaka boşa çıkarılacağı belirtildi. Açıklamada, “Kimi siyasi kesimlerin, geçmişte Türk-İş için üstlendikleri rolü bu kez Hak-İş için uygulamaya koymaları bizleri hiç şaşırtmamıştır. DİSK işçi sınıfımızın önderleri Türkler ve Baştürk’e dil uzatmaya kalkanlara hak ettikleri yanıtı vermekten çekinmeyecektir” denildi.